De mobiele werkplek wordt goedkoper dan de vaste

De mobiele werkplek wordt goedkoper dan de vaste

Terwijl in de bouw en vastgoed de energietransitie van gas naar all-electric veel programmering, overleg en miljarden subsidie vergt, gaat de transitie in de mobiliteitssector van diesel naar EV veel sneller. 

Vanuit Eindgebruiker-perspectief zijn de kosten per jaar vergelijkbaar. Een fysieke werkplek kost circa € 8.500 per werkplek. Een mobiele werkplek, bedrijfswagen cq lease-auto, kost circa € 9.000 per jaar. Maar die kosten gaan door de energietransitie snel omlaag. Het kan dus zomaar zijn dat in 2019 de mobiele werkplek goedkoper wordt dan de vaste werkplek.

Car Cost Index

Het meeste recente onderzoek laat bijvoorbeeld al zien dat het nu al in Nederland voordeliger is om in een elektrische auto te rijden dan in een dieselauto. De LeasePlan Car Cost Index, waarin de kosten van het hebben van een auto in 21 landen met elkaar worden vergeleken, laat dit zien. Berijders in Nederland kiezen er dan ook meer voor een elektrische auto, stelt Erik Henstra, managing director van LeasePlan Nederland.

Nieuwe modellen

“EV is een van de beste manieren om klimaatverandering aan te pakken. De uitdaging is dat iedereen in staat moet zijn een elektrische auto te kopen of te leasen en zich voortaan ‘groen’ te verplaatsen. De meest recente cijfers over de eerste maanden in 2018 laten een nog positievere ontwikkeling zien in de kosten van EV. Het feit dat er de komende jaren ook nog eens allerlei nieuwe modellen op de markt komen, steunt onze overtuiging dat EV een steeds toegankelijker en vanzelfsprekender alternatief wordt voor benzine- en dieselauto’s”, aldus Henstra, die ook nog wijst op de de toename van elektrische occasions die op de markt vrijkomen de komende decennia.

Bron: Leaseplan

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven