Primeur: eerste gebouwgebruiker Founding Partner van Blue Building Institute

Primeur: eerste gebouwgebruiker Founding Partner van Blue Building Institute

Een primeur op de Provada: voor het eerst sluit een gebruiker van gebouwen (ABN AMRO) zich aan als Founding Partner van het Blue Building Institute. Directeur Roelien Ritsema van Eck (l) signeerde de samenwerking met BBI.

Donderdag 7 juni was voor het Blue Building Institute een bijzondere dag. Het meest in het oog springend was het moment dat ABN AMRO als gebruiker van gebouwen de samenwerkingsovereenkomst ondertekende. Directeur Roelien Ritsema van Eck, directeur Real Estate & Facility Management: “Het Founding Partnership met het Blue Building Institute is voor ABN AMRO van grote waarde, omdat een gezonde en inspirerende werkomgeving meetbaar kan worden gemaakt. Zodoende zijn we in staat om voor mensen een meerwaarde in hun werkomgeving te creëren.”

Meer Partners

Het Blue Building Institute (BBI) kon tijdens de PROVADA ook dit jaar weer nieuwe toonaangevende partners aan zich binden vanuit een gezamenlijke visie op de toegevoegde waarde van gezondheid en welzijn in de gebouwde omgeving. Naast de ABN AMRO traden ook toe:

  • MVSA en KCAPals Consulting Partners,
  • Het International WELL Building Institute (IWBI) en BBI bekrachtigen hun samenwerking waarbij BBI de lokale partner is voor Nederland,
  • Delos,de grondlegger van de WELL Building Standard en oprichter van IWBI, zal bijtekenen om het succesvolle partnerschap voort te zetten.

Deze nieuwe lichting geeft samen met de bestaande partners een verbreding aan het kennisinstituut BBI. Vastgoedfinanciering en architectuur zijn immers essentieel om Health & Wellbeing te borgen in vastgoedopgaven. Daarnaast zet BBI zich samen met haar partners in om de tweede versie van de WELL Building Standard en de nieuwe WELL Community Standard toepasbaar te maken voor de Nederlandse vastgoedmarkt en daarmee deze nieuwe leidraad beschikbaar te maken ter ondersteuning van gezonde en mens-georiënteerde gebouwen en gebieden. 

Lara Muller (CEO), Alexandra Boot (CFO) en Francesco Franchimon (Knowledge director): “BBI is trots en dankbaar voor het vertrouwen van deze vooruitstrevende partners. Wij zien er enorm naar uit om met hen en de partners van het eerste uur de Blue Building beweging nog verder te versnellen en internationaal te verbreden.”

Het Blue Building Institute (BBI) is een non-profit platform, kennisinstituut en incubator op het grensvlak tussen menselijk welzijn en de gebouwde omgeving.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven