Britse FM-vereniging neemt ‘Workplace’ op in haar naam  

Britse FM-vereniging neemt ‘Workplace’ op in haar naam  

De Britse branchevereniging voor Facility Management verandert haar naam in Institute of Workplace and Facilities Management (IWFM). De belangrijkste reden is dat het vak van FM’er verandert met een veel breder scope.

De naamswijziging volgt op een manifest dat voorzitter Steve Roots van het toen nog British Institute of Facilities Management (BIFM) is geschreven. Daarin staat onder meer dat facility management meer dan alleen een ondersteunend onderdeel is van een organisatie; het levert een meetbare bijdrage aan de prestaties van het bedrijf.

Onderzoek naar het huidige FM-landschap, maar ook de toekomst, en haar relatie tot de werkplek laat zien dat facility management sterk aan het veranderen is. Het onderzoek identificeert ook dat facility managers graag een strategische functie willen bekleden, maar wel eentje die waarde scheppend is en niet als een kostenplaats wordt gezien.

De speciale resolutie, die nodig voor de naamswijziging, is door meer dan 75 procent van de aanwezige leden ondersteund.

Bron: BIFM

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

 • Keep it cool!

  Keep it cool!

  zondag 13 augustus

  Hoe reboard je na een korte staycation? Daarover schreef Manouk de Weert van Smart WorkPlace Partner Brink Management / ...

  Verder lezen

 • Medewerkers mentaal gezond houden

  Medewerkers mentaal gezond houden

  zondag 13 augustus

  Hoe houd je medewerkers mentaal gezond? Zorgverzekeraar ONVZ heeft Helder voor de Geest gelanceerd, een serie video’s ...

  Verder lezen

Terug naar boven