Van bestaand kantoor naar gezond en toekomstbestendig gebouw

Van bestaand kantoor naar gezond en toekomstbestendig gebouw

Vlak na de oplevering van EDGE Olympic gaat EDGE Technologies aan de slag met hun tweede duurzame en gezonde herontwikkeling in de hoofdstad: EDGE Amsterdam West.

Begin dit jaar maakte vastgoedontwikkelaar OVG bekend een nieuw dochterbedrijf te starten: EDGE Technologies. Onder deze vlag moeten de komende jaren wereldwijd tientallen smart buildings worden gerealiseerd die de onderneming zelf gaat exploiteren onder één merk. In de aanstaande editie van Smart WorkPlace Magazine vertelt Executive Managing Director Jan Hein Tiedema over zijn visie op de werkplek van de toekomst. De herontwikkeling van EDGE Amsterdam West is de nieuwste loot aan de stam van EDGE Technologies.

De herontwikkeling bevindt zich in het hart van Amsterdam West. Het ontwerp is afkomstig van de Architekten Cie. Het oorspronkelijke gebouw is in de jaren 70 door dezelfde architecten ontworpen en was toen een van de eerste kantoorpanden binnen de stedelijke ontwikkeling van het gebied. Om de geschiedenis van het project door te trekken, maakt EDGE Technologies gebruik van het huidige ontwerp van het gebouw, waarbij het op alle andere vlakken toekomstbestendig wordt gemaakt.

Aantrekkelijke ruimte

Het gebouw moet gaan voldoen aan de allerhoogste eisen die wat functionaliteit, duurzaamheid, technologische innovatie en een gezond werkklimaat betreft aan een gebouw worden gesteld. Het project heeft als doel een aantrekkelijke ruimte te bieden waar mensen graag willen werken, elkaar kunnen ontmoeten en iedere dag inspiratie kunnen opdoen.

Atrium

Het ontwerp van EDGE Amsterdam West is zo gemaakt dat alle gebruikers richting het atrium worden geleid. Deze ruimte is overdekt met een glazen koepel die het gebouw voorziet van een hoge mate van daglicht en zal dienen als centraal punt waar huurders elkaar kunnen treffen, kunnen ontspannen en inspiratie kunnen opdoen. 

Met zijn vier prominent aanwezige trappartijen, en enigszins verscholen liften, zet het atrium huurders ook aan tot een gezonde, actieve levensstijl. Het comfort in de kantoorruimten wordt geregeld door een volledig aan de werkplek aanpasbare instelling van de verlichting en temperatuur. 

Duurzaam en gezond

EDGE Amsterdam West wordt een duurzamer en gezonder gebouw, dankzij de geavanceerde Smart Building-technologie en dankzij kenmerkende functies zoals het multifunctionele dak dat een cruciale rol speelt in de klimaatbeheersing binnen het gebouw. Naast het gebruik van een sterk verbeterd omhulsel en hoogwaardig glas dringt EDGE Technologies het energieverbruik van het gebouw drastisch terug door toepassing van geavanceerde, slimme technologieën. Om energie op te wekken zal EDGE Amsterdam West worden uitgerust met warmte-koude opslagsystemen, zonnecellen op het dak en lucht- en watergekoelde warmtepompen. Net als bij de andere projecten van EDGE Technologies zal ook dit gebouw in aanmerking komen voor het BREEAM-NL certificaat Outstanding. 

EDGE Amsterdam West wordt in 2021 opgeleverd. Hoofdhuurders zijn dan pensioenfonds APG en netwerkbedrijf Alliander.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven