Augmented Reality for real?

Augmented Reality for real?

Met elkaar vergaderen en elkaar kunnen zien in 3D, terwijl je toch niet fysiek bij elkaar zit. Dat kan alleen in augmented reality (AR) en dat klopt. Kijk maar naar Spatial.

De start up Spatial is opgericht in 2016 en heeft in korte tijd zo’n $ 8 miljoen aan investeringsfinanciering opgehaald bij onder andere iNovia Capital en Samsung NEXT. Met als belangrijkste doel een tool te ontwerpen voor vergaderruimten op afstand, in realtime. 

En dat is het bedrijf gelukt. Deelnemers - waar ze ook zijn - zien elkaar allemaal als fotorealistische avatars, zo groot als ze werkelijk zijn. Ook als je gaat zitten gaat het beeld gewoon mee. Het is met een AR-bril op net alsof de deelnemers tegenover zitten. Dat klinkt futuristisch, maar die toekomst is dichterbij dan je op dit moment denkt. 

En volgens gebruikers begint het snel normaal te voelen. Foto's, websites, Post-its en zelfs webcam-feeds kunnen tijdens het werk op de gedeelde virtuele muren worden geplaatst. Je kunt ook grote 3D-modellen binnenhalen, die op tafels kunnen worden geplaatst en waarvan het formaat kan worden aangepast.

Op deze manier wordt vergaderen op afstand een stuk persoonlijker dan we nu gewend zijn met Skype en teleconference-bellen. Check hieronder hoe Spatial werkt.

Bron: Spatial

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven