Maatregelencatalogus toont maatschappelijke relevantie digitalisering 

Maatregelencatalogus toont maatschappelijke relevantie digitalisering 

Schade aan gebouwen kan worden voorkomen door deze Smart te digitaliseren en door de interface voor versterkingen klantvriendelijk te maken. De daartoe ontwikkelde Maatregelencatalogus won de Dutch Design Award.

Steeds meer eindgebruikers ervaren wat het nut van digitalisering is. Professionals weten al langer wat de mogelijkheden van parametrisch ontwerpen van een werkomgeving zijn. Algoritmen, data-analyse, VR/MR/AR en BIM vormen steeds meer de basis van een ‘levende’ gebouwde omgeving. In een wereld waar Smart Buildings, Smart Cities, Smart Homes en Smart WorkPlaces steeds meer raakvlakken krijgen door digitalisering, neemt door eindgebruikersimpact de maatschappelijke impact exponentieel toe. 

Gebouwen smart digitaliseren

Royal HaskoningDHV laat met de Maatregelencatalogus eindgebruikers kennis maken met de gebruikersvriendelijkheid van Smart Buildings. Veel gebouwen die in het aardbevingsgebied in Groningen staan, hebben specifieke maatregelen nodig ter voorkoming van schade. Door deze Smart te digitaliseren en de interface klantvriendelijk aan te bieden, kunnen eindgebruikers en hun adviseurs eenvoudig de mogelijke scenario’s zien en kiezen passend bij hun omgeving en wensen. 

Digitale visualisaties

De basis is een catalogus van versterkingsmaatregelen met voorgedefinieerde eigenschappen welke op 250 manieren in 100 maatregelen kunnen worden toegepast en verwerkt in digitale visualisaties. Een integratie van producten en processen dus. Gericht op de functionaliteit van aardbevingsbestendigheid. Een manier van werken en denken die ook toegepast kan worden op andere functionaliteiten en processen in de werkomgeving. Denk aan aanpassing van werkplekconcepten en inrichting wanneer werkprocessen veranderen. Welke maatregelen zijn dan gewenst en mogelijk gegeven de gebouwde omgeving? En hoe ziet dat er dan uit en wat kost dat?

Dutch Design Award

De Maatregelencatalogus is ontwikkeld door VIIA, een samenwerkingsverband tussen Royal HaskoningDHV en Volker Wessels-onderneming Visser en Smit Bouw, in samenwerking met webdeveloper Freshheads in opdracht van het Centrum Veilig Wonen. De maatregelencatalogus is bekroond met een Dutch Design Award in de categorie Service and Systems. Kijk hier voor alle winnaars van Dutch Design Awards in 2018. Kijk hier voor een recap van de Dutch Design Week. 

Meer informatie? Mail Michiel Visscher: 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

 • Keep it cool!

  Keep it cool!

  zondag 13 augustus

  Hoe reboard je na een korte staycation? Daarover schreef Manouk de Weert van Smart WorkPlace Partner Brink Management / ...

  Verder lezen

 • Medewerkers mentaal gezond houden

  Medewerkers mentaal gezond houden

  zondag 13 augustus

  Hoe houd je medewerkers mentaal gezond? Zorgverzekeraar ONVZ heeft Helder voor de Geest gelanceerd, een serie video’s ...

  Verder lezen

Terug naar boven