Practice what you Preach in 2019

Practice what you Preach in 2019

Gaat The CORE van CBRE een trend zetten? Gaat de vastgoedsector echt duurzaam worden? U bent uitgenodigd dat in 2019 zelf te gaan ervaren.

The CORE wordt een gebouw vol innovatieve hoogstandjes onder het vijftig jaar oude dak van een voormalige autogarage in het Schinkelgebied in Amsterdam. Dit pand, dat op dit moment grondig wordt verbouwd, wordt volgend jaar in gebruik genomen. Inmiddels is het volledig geïsoleerd en afgesloten van aardgas. De elektrische luchtwarmtepompen zijn geïnstalleerd, deze zorgen voor de verwarming van het gebouw op basis van buitenlucht. 

Healthy Office

Boven alles draait het om de mens in het gebouw. CBRE onderzoekt met de Universiteit van Twente bevestigt de relatie tussen de werkomgeving van mensen en hun gezondheid, welzijn en prestatievermogen. Daarom zijn inzichten uit dit onderzoek toegepast in The CORE. Zo wordt er rekening gehouden met de lucht-, licht- en waterkwaliteit. Daarnaast wordt beweging in en rondom het gebouw gestimuleerd, is er een gezond eet- en drinkaanbod en komt er veel groen.

WELL-certificaat

Bij het ontwerpen van die gezonde werkomgeving streeft CBRE er naar om als eerste gebouw in Nederland een WELL certificaat te behalen op het niveau Platinum, een internationaal erkend certificaat dat de gezondheid en het welzijn van gebruikers van gebouwen bevordert en beschermt.

Hoe zich dat verder uitwijst, wordt duidelijk in de loop van volgend jaar. Wordt dus vervolgd.

Bron: CBRE

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven