HR TOP 100 over de ‘werkplek’

HR TOP 100 over de ‘werkplek’

De werkplek en het management daarvan is voor twintig van de honderd meest invloedrijke HR-professionals een belangrijk aspect in hun dagelijkse werk. Waarom?

Neem Marjolijn Hendrickx werkzaam bij HR van Dopper, de inmiddels wel bekende leverancier van drinkwaterflessen. “We hebben een hele sterke missie; we willen de petflessen de wereld uit en zoveel mogelijk mensen toegang geven tot schoon water. En dat doen we hier allemaal samen.” Die verbondenheid is belangrijk. Evenals vertrouwen, en dat laat men bij Dopper zien door bijvoorbeeld niet te strikt te zitten op werktijden. “Ik geloof zelf in een goede balans voor mensen, maar we hopen wel dat het door elkaar gaat lopen. Werken moet minder als werken voelen, het moet minder voelen alsof je twee levens hebt.’ Ze ziet dat het bij de jongeren al vaak meer het geval is. ‘De huidige generatie komt met een andere houding werken. Ze willen meer dan alleen iemands zakken vullen, ze willen echt een bijdrage aan iets leveren. Daarom geloof ik ook niet zozeer in hoge salarissen, het moet kloppen, maar het gaat om veel meer dan alleen carrière omhoog maken.”

"Niet snijden in werkplekken"

En waar de ene organisatie vindt dat er minder werkplekken moet komen, doet Novamedia, de overkoepelende organisatie waar onder meer de Nationale Postcode Loterij onder valt, dat helemaal anders. Het bedrijf is onlangs naar een nieuw kantoor verhuisd, vertelt Virginie Kuijer is HR director op de website van HR TOP 100. “Alle medewerkers zijn nauw betrokken bij de verbouwing en hebben ideeën voor de inrichting aangedragen. De meeste bedrijven snijden een derde van de bureaus weg en schrappen vaste werkplekken. Dat doen wij niet. Bij ons krijgt iedereen een eigen plek ook al is dat tegen de trend in. Natuurlijk zijn er wel flexplekken in ons nieuwe kantoor, waar mensen in multidisciplinaire teams aan projecten kunnen werken, maar uitsluitend flexplekken? Daar geloven wij helemaal niet in.”

"Luxe huiskamers"

Hans Faber, director HR bij Scotch & Soda, een Nederlands modelabel, is juist van mening dat de “huidige flexibele schil van werknemers binnen bedrijven blijft groeien en dus ook flexibele kortdurende contracten; dit zorgt voor een verdere toename van de flexibele werkplek; Kantoren veranderen in luxe huiskamers en zijn een ontmoetingsplek voor meer dan alleen je directe collega’s. Iedereen mag er komen.”

Lees op www.hrtop100.nl nog veel meer meningen over de HR van de toekomst en hoe de werkomgeving daar een rol in zal spelen.

Bron: HR TOP 100

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven