United Economy wil bouwen aan een veerkrachtige circulaire economie

United Economy wil bouwen aan een veerkrachtige circulaire economie

Bij een circulaire economie hoort een circulaire munt. Daarom maakt het circulair handelsnetwerk United Economy gebruik van een circulaire munt.

United Economy is een coöperatie van waarden-gedreven ondernemers die samen actief bouwen aan een veerkrachtige circulaire economie. Een eerlijke, sociale en groene economie, met middelgrote en kleine ondernemingen als ruggengraat.

United Economy maakt onderling zaken doen aantrekkelijk, door het centraal administreren van onderlinge kredieten, het circulaire digitale ruilmiddel van de coöperatie. Dit ruilmiddel, de United, circuleert alleen tussen de leden, in de reële economie van goederen en diensten. Er kan niet mee worden gespeculeerd en er wordt voor het beschikbaar stellen van Uniteds geen rente berekend.

United Economy zet zich in voor bewustwording over de samenhang van meerdere soorten waarde waaronder financiële, sociale en ecologische waarde. United Economy onderzoekt nieuwe manieren hoe geld en waarde dragers optimaal ingezet kunnen worden voor het creëren en verdelen van maatschappelijke meerwaarde.

Door heldere afspraken over het gebruik van de United, maakt United Economy geld weer dienstbaar aan de samenleving, in plaats van omgekeerd. Alle leden van United Economy onderschrijven bovenstaand gedachtengoed. Zij maken binnen de coöperatie afspraken over de kernwaarden van het onderling zaken doen in Uniteds.

Aan United Economy doen momenteel 43 bedrijven en organisaties mee, waaronder Eneco, Greenchoice, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, MVO Nederland en de Triodos Bank. Ook Smart WorkPlace partner Interface maakt deel uit van de United Economy.

Voor de volledige lijst click hier.

Kennismaken met United Economy kan via een cirkelbijeenkomst of via een persoonlijke afspraak. Click hier voor de agenda.

Smart WorkPlace houdt op 3 oktober de WorkPlace Day. Deze vindt plaats bij United Economy deelnemer Eneco.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven