Acht voornaamste trends bij coworking

 

Acht voornaamste trends bij coworking

Coworking wordt steeds populairder in de wereld van zakelijk vastgoed. Maar wat zijn de voornaamste trends? CoworkingResources zette er in opdracht van een grote coworking-keten acht op een rijtje.

Trend 1: Real Estate is een on-demand ervaring

Veel hedendaagse bedrijven verhuizen elke anderhalf of twee jaar. Huurtermijnen van tien jaar passen niet meer bij bedrijven die in elk opzicht agile en flexibel willen zijn. De bedrijven willen snelle oplossingen en vastgoed past zich aan die behoeften aan en is een on-demand product geworden.

Trend 2: Coworking is modern facility management

Coworking is vaak neergezet als ‘lifestyle’-keuze. Het omgekeerde is echter waar: aanbieders van grote coworkinglocaties kiezen top-locaties en troeven daarbij vaak klassieke corporate real estate bedrijven af. Ze zijn competitief omdat ze weinig ruimte nodig hebben en omdat ze lucratieve inschrijfmodules hebben, die een breed scala aan clienten aantrekt.

Trend 3: Technology kan zorgen voor een vijfsterrenervaring

Voor een coworking ruimte is een onderhoudsteam van 20 personen onpraktisch en onnodig. Met de juiste technologie en softwareintegratie daartegen is het werk van zo’n team eenvoudig te automatiseren. Innovatieve technologieen creeren bovendien een superieure ervaring voor de gebruikers.

Trend 4: Corporates kiezen voor coworking concepten

Coworking concepten zijn onderdeel geworden van de kernstrategie van corporates, die daarmee niet meer kiezen voor het steeds weer neerzetten van grote gebouwen. Het feit dat corporates kiezen voor een huurmodel dat aanvankelijk was bedoeld voor kleine bedrijven laat zien dat er nog veel potentie voor coworking zit in elke sector.

Trend 5: Coworking ruimtes hebben geavanceerde technologie nodig

De meeste coworking tools zijn gemaakt voor ruimtes van 20 tot 200 mensen. Wanneer je als operator echter naar 10 ruimtes van 400 mensen gaat, zul je ook de techniek moeten upgraden.

Trend 6: Vergeet competitie, focus op community

Aanbieders van coworking ruimtes hoeven niet met elkaar te concurreren om de beste locaties. Ervaring heeft namelijk geleerd dat de afzonderlijke bedrijven prima in staat zijn een eigen publiek te trekken en ook te behouden. Daarom is het beter om juist op dat laatste te focussen en te zorgen voor een sterke community. Er is vooralsnog voldoende potentiele coworking doelgroepen voor iedere aanbieder.

Trend 7: Technologie bepaalt hoe snel je kunt opschalen

Door te kiezen voor coworking management tools die zijn te automatiseren, kun je snel opschalen zonder dat je daarvoor meteen nieuwe mensen nodig hebt. Bovendien kun je op deze manier de kwaliteit op peil houden.

Trend 8: Een goede IT-engineer is essentieel

Kenmerkend voor coworking ruimtes is innovatie en technologie. Clienten verwachten optimale beveiliging, WiFi en cloud mogelijkheden, boekingssystemen etc. Dit vraagt niet meer om een traditionele office manager, maar om een top IT-engineer die hier permanent op kan inspelen en die zorgt dat je locatie steeds qua innovatie en technologie up-to-date blijft.

Bron: CoworkingResources

Delen:

Meer nieuws

Het slimme kantoor: van tools tot beleid

Het slimme kantoor: van tools tot beleid

dinsdag 21 oktober

In een moderne hybride werkomgeving zijn reserveringstools onmisbaar geworden. 

Lees meer

Whitepaper: Zo creëer je een toekomstbestendige vergaderruimte

Whitepaper: Zo creëer je een toekomstbestendige vergaderruimte

maandag 20 oktober

Herken je dat? Een vergadering die moeizaam op gang komt omdat het scherm niet werkt, de microfoon hapert of de verbinding ...

Lees meer

<span>Herhuisvestingstraject Mérieux NutriSciences | Blonk</span>

Herhuisvestingstraject Mérieux NutriSciences | Blonk

vrijdag 17 oktober

Voor Mérieux NutriSciences | Blonk begeleidde Marts Projectmanagement het volledige herhuisvestingstraject, ...

Lees meer

Keune Haircosmetics en ISS Facility Services versterken samenwerking met IFM

Keune Haircosmetics en ISS Facility Services versterken samenwerking ...

donderdag 16 oktober

Een volledig geïntegreerd IFM-model waar alle facilitaire diensten zijn ondergebracht bij één partner. ...

Lees meer

<span>Recensie van het boek Work + Life  </span>

Recensie van het boek Work + Life  

woensdag 15 oktober

"Laat je uitdagen via het integrale of holistische perspectief." Met deze oproep uit ‘Work+Life’ sluit Michaël ...

Lees meer

Werkgeluk begint bij de juiste plek

Werkgeluk begint bij de juiste plek

dinsdag 14 oktober

Het versterken van verbondenheid, motivatie en kwaliteit van werken is een urgent onderwerp in de hybride werkomgeving. ...

Lees meer

Blog: Het kantoor als gedragsarchitect

Blog: Het kantoor als gedragsarchitect

maandag 13 oktober

Roel Geenen van Veldhoen+Company schreef een blog over het kantoor als gedragsarchitect. Hoe ruimte, ritme en rituelen het ...

Lees meer

Neurodiversiteit en de kracht van kleur

Neurodiversiteit en de kracht van kleur

vrijdag 10 oktober

Op 1 oktober organiseerden Tarkett en Smart WorkPlace het event 'Op locatie' bij het Koning Willem I College in Den Bosch. ...

Lees meer

Campus Day 2025 groot succes!

Campus Day 2025 groot succes!

donderdag 9 oktober

Dinsdag 30 september 2025 werd de 6e editie van Campus Day gehouden in Amsterdam UMC. Het thema was 'De campus in transitie'. ...

Lees meer

<span>CONTRAST en GRIP Facility ondersteunen facilitaire dienstverlening met technologie en data</span>

CONTRAST en GRIP Facility ondersteunen facilitaire dienstverlening ...

donderdag 9 oktober

Dit najaar leggen CONTRAST Facility + Hospitality en GRIP Facility de focus op het stimuleren van facilitaire processen ...

Lees meer

Live talk over Wellbeing als designprincipe

Live talk over Wellbeing als designprincipe

dinsdag 7 oktober

Onder leiding van Gertrude van den Brink gingen Eva Elias, Floris Schoonderbeek, Meggy Smulders en Lieke Genten in op de ...

Lees meer

Gezonde werkplekken in de praktijk getest

Gezonde werkplekken in de praktijk getest

vrijdag 3 oktober

Een kantoor waar je niet alleen werkt, maar waar je gezondheid en welzijn net zo belangrijk zijn als de prestaties die je ...

Lees meer

'Vergaderen anno nu is flexibel, hybride én snel!'

'Vergaderen anno nu is flexibel, hybride én snel!'

donderdag 2 oktober

Wie zit er nog vijf dagen per week op kantoor? Niemand! De manier waarop we vergaderen is flink veranderd, maar weet jij ...

Lees meer

Erik Scherder keynote op YNNO's Summer Experience

Erik Scherder keynote op YNNO's Summer Experience

donderdag 2 oktober

'Omarm de onzekerheid.' Dat was het thema tijdens de jaarlijkse Summer Experience van YNNO op 18 september. Een thema waar ...

Lees meer

Hoe kijk je met een frisse blik naar je eigen kantoor?

Hoe kijk je met een frisse blik naar je eigen kantoor?

woensdag 1 oktober

Hoe kijk je met nieuwe ogen naar het kantoor waar je misschien al jaren komt? In het E-zine nemen Melvin en Suzan Schalkx ...

Lees meer

HEYDAY Consultancy organiseert Facilitaire Kennisevent 2025

HEYDAY Consultancy organiseert Facilitaire Kennisevent 2025

dinsdag 30 september

HEYDAY Consultancy organiseert op dinsdag 4 november 2025 het Facilitaire Kennisevent 2025, een evenement gericht op facility- ...

Lees meer

Flexibel werken vraagt om leiderschap: waarom kaders juist nu onmisbaar zijn

Flexibel werken vraagt om leiderschap: waarom kaders juist nu ...

dinsdag 30 september

In het e-zine 'Hybride Werken' nemen Nick en Sep van YNNO je mee in het belang van leiderschap in hybride werken. 

Lees meer

E-zine 'Hybride Werken'

E-zine 'Hybride Werken'

woensdag 24 september

Hybride werken is niet langer een experiment maar de nieuwe realiteit. In deze editie van ons e-zine ontdek je inzichten, ...

Lees meer

Grootschalige studie Werkwereld 2025

Grootschalige studie Werkwereld 2025

maandag 22 september

Hybride werken is blijvend, maar het fysieke kantoor krijgt een nieuwe betekenis. Uit het rapport Werkwereld 2025 – ...

Lees meer

Slimme inzameling in professionele keukens

Slimme inzameling in professionele keukens

vrijdag 19 september

In de Nederlandse restaurants en catering wordt jaarlijks zo’n 83 miljoen kilo voedsel verspild, blijkt uit cijfers ...

Lees meer

Terug naar boven