Zitcheck maakt mensen bewust hoeveel ze zitten

Zitcheck maakt mensen bewust hoeveel ze zitten

Veel medewerkers zitten te veel, zowel op het werk als thuis. Maar hoe maak je hen daarvan bewust? De zitcheck van zorgverzekeraar Zilveren Kruis kan je daarbij helpen.

Nederlanders zijn Europees Kampioen zitten. Volgens een onderzoek van het RIVM, Kenniscentrum Sport en Alles Over Sport uit voorjaar 2017, gebaseerd op cijfers over 2016, zitten we maar liefst 8,5 uur per dag, meer dan het dubbele van de aanbevolen norm (4 uur per dag). Bovendien zit maar liefst 32,1 procent van de bevolking gemiddeld meer dan 7,5 uur per dag. En dat terwijl het Europees gemiddelde 18,5 procent is. Hoe belangrijk zitgedrag is, wijst onderzoek uit dat aangeeft dat mensen die meer dan 8 uur per dag zitten 10 tot 27 procent meer kans hebben om eerder te sterven.

Bovendien zitten we te lang achter elkaar. Het probleem is dat we ons hiervan vaak niet bewust zijn. Om daar verandering in te brengen, heeft Zilveren Kruis de zitcheck ontwikkeld, een quiz waarmee je binnen een paar minuten weet hoeveel jij per dag zit. De zitcheck stelt vragen over ontbijt, hete vervoer naar je werk, het werk, de lunch, het avondeten, de eventuele administratie en het ontspannen.

Nadat je de test hebt ingevuld krijg je naast de uitslag ook een paar tips voor ochtend, middag en avond om verandering in je situatie aan te brengen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven