Alphabet stoot Arval van troon als beste leasemaatschappij

Alphabet stoot Arval van troon als beste leasemaatschappij

Na dertien keer Arval is ditmaal volgens fleetmanagers Alphabet de beste leasemaatschappij. Dat blijkt uit een onderzoek naar de klanttevredenheid van 500 fleetmanagers over hun leasemaatschappij.

Leasemaatschappij Alphabet is met een rapportcijfer 8,1 de best beoordeelde leasemaatschappij onder fleetmanagers. Het lost hiermee Arval af, dat de verkiezing 13 (!) maal op rij won. Arval eindigt op een tweede plaats met een 8. Op de derde plaats staat Athlon, met een 7,8.

De verkiezing wordt jaarlijks gehouden door Ilisia, voorheen de onderzoekstak van Heliview. Er wordt aan ruim 500 fleetmanagers gevraagd om hun leasemaatschappij te beoordelen. De ondergrens is 30 beoordelingen, waardoor er slechts weinig leasemaatschappijen deelnemen. Dit jaar kwam dit aantal op 11 leasemaatschappijen, waaronder ook Leaseplan, ALD, Multilease, J&T, Dutchlease, VWPFS, Business Lease en Terberg.

Volgens onderzoeker Thanassis Vassiliadis van Ilisia is de eindscore nipt in het voordeel van Alphabet, dat op een aantal belangrijke aspecten, zoals correctheid en klantvriendelijkheid van medewerkers en het nakomen van afspraken, beter scoorde dan Arval. “De wisseling van de wacht hing ook al even in de lucht: Alphabet kwam in de afgelopen jaren steeds dichterbij.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven