Personeel werkt verplicht elders om creativiteit en ontwikkeling te stimuleren

Personeel werkt verplicht elders om creativiteit en ontwikkeling te stimuleren

Het Amsterdamse techbedrijf Bynder laat van 5 tot en met 9 augustus geen personeel toe op kantoor. Het bedrijf doet dit tijdens de Remote Week om de productiviteit en creativiteit van medewerkers te bevorderen.

De ruim 350 medewerkers van de  7 kantoren wereldwijd wordt gevraagd elders te werken. De reistijd die medewerkers besparen wordt ingezet voor persoonlijke ontwikkeling: Bynder-medewerkers kunnen tijdens de Remote Week, die voor de derde keer wordt gehouden, gebruik maken van LinkedIn Learning.

Marianne Spaans, Manager People & Talent bij Bynder: “Tijdens deze hete zomermaanden wil niemand voortdurend op kantoor zitten – dat komt de creativiteit en productiviteit niet ten goede. Met de juiste tools kun je gelukkig overal aan de slag. Bovendien levert deze week enorm veel tijd op, aangezien mensen niet meer naar kantoor hoeven te reizen. Met de Remote Week willen we stimuleren dat hier optimaal gebruik van wordt gemaakt. Ik ga zelf lekker vanuit huis werken. Volgende week trouw ik in onze eigen achtertuin, dus ik kan tussen de werkzaamheden door nog even de laatste voorbereidingen treffen. Andere collega’s gebruiken deze week om hun familie te bezoeken. Op ons kantoor in Amsterdam werken mensen van 36 verschillende nationaliteiten. Ook voor hen is het heerlijk om vanuit ‘thuis’ te werken en tegelijkertijd te genieten van hun familie.”

Geen reistijd

Medewerkers krijgen daarnaast de mogelijkheid de reistijd die ze besparen te gebruiken om zich te verbreden of te verdiepen. Tijdens de Remote Week hebben ze toegang tot de duizenden cursussen van het LinkedIn Learing platform. Spaans: “We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich tot hun volle potentieel ontwikkelen. Dat faciliteren we tijdens deze editie van de Remote Week met onbeperkt toegang tot het LinkedIn Learning platform. Via samenwerkingstool Slack houden de medewerkers elkaar op de hoogte van hun ervaringen. Daar zien we nu al studiegroepjes ontstaan, dus volgens mij gaat er veel gebruik van worden gemaakt!”

Inzichten

Dit is het derde achtereenvolgende jaar dat Bynder de Remote Week organiseert. Het sluiten van de kantoordeuren leverde in eerdere jaren interessante inzichten op over wat medewerkers nodig hebben om optimaal te presteren. Zo werd het tweede scherm met enige regelmaat gemist, en bleek dat jonge ouders juist graag op kantoor werken omdat het daar rustiger is dan thuis. Ook dit jaar wordt Remote Week geëvolueerd om ervoor te zorgen dat eventuele tekortkomingen worden weggenomen. 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven