The Olympic Amsterdam blaast triptiek Jan Wils nieuw leven in

Het Olympisch Stadion in Amsterdam en de twee voormalige Citroëngebouwen uit 1931 en 1962 vormen een bijzondere triptiek, waarbij innovatie, business, sport, mobiliteit en kunst hand in hand gaan.

Zowel het Olympisch Stadion (1928) als het Zuidgebouw (1931) en het Noordgebouw (1962) zijn ontworpen door architect Jan Wils. Gezien vanuit de Amstelveenseweg vormt het ensemble de entree van de binnenstad van Amsterdam. De drie gebouwen maken deel uit van een gebied dat bekend staat als The Olympic Amsterdam.

Het zuidelijke voormalige garagegebouw – The Olympic 1931 – is naar een ontwerp van Bierman Henket architecten getransformeerd tot verzamelgebouw voor hoogwaardige kantoor-, retail- en horecafuncties. Het gebouw wordt in de zomer van 2019 opgeleverd.

Het noordelijke gebouw – The Olympic 1962 – is naar een ontwerp van Rijnboutt getransformeerd tot mix van kantoren, horeca en winkels. Het gebouw is inmiddels opgeleverd en biedt onderdak aan onder meer Under Armour, Deloitte, NENI, Colliers en Bacardi.

Onder de tribunes van het Olympisch Stadion, dat nog altijd regelmatig wordt gebruikt voor sportevenementen, zijn onder meer een horecagelegenheid, een business center, de Johan Cruyff Foundation, Johan Cruyff University en Under Armour.

Voor meer informatie over The Olympic Amsterdam click hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven