Praten uw gebouwen al met hun gebruikers?

Praten uw gebouwen al met hun gebruikers?

Tijdens het event ‘Ace of Space’ van Smart WorkPlace partner Spacewell is Cor Treure, directeur IT en Innovatie bij MVGM, een van de sprekers. Hij stelt de vraag ‘Praten uw gebouwen al met hun gebruikers?’.

Volgens Treure is de vraag relevant omdat er enerzijds al veel technologie en data beschikbaar is, maar anderzijds de datamarkt in de kantorenwereld nog niet volwassen genoeg is om dat te doen wat het beste is voor de werkomgeving van de medewerker, zodat de medewerker optimaal kan presteren.

Treure is werkzaam bij MVGM, dat zich bezighoudt met vastgoedmanagement van onder andere kantoorgebouwen. Hij vindt dat in de vastgoedmarkt het werken met data voor het gebruik van kantoorgebouwen nog onderbelicht is. “Dat komt mede omdat je te maken hebt met verschillende belangen. Ik vind echter dat er common sense moet komen dat er wordt nagedacht over datastromen in een kantoorgebouw. We moeten niet reactief of preventief met informatie uit data omgaan, maar interactief.” Daarbij ziet hij een rol voor MVGM als intermediair tussen de verschillende partijen.

Het voordeel van het interactief omgaan met data uit kantoorgebouwen is dat je het kantoorgebouw kunt laten reageren op de eindgebruiker. Het gebouw gaat ‘praten’ met de eindgebruiker. Tijdens zijn presentatie beantwoordt Treure onder meer de vraag op welke manier zo’n gebouw dat het beste kan doen.

Het event ‘Ace of Space’ van Spacewell vindt op woensdag 18 september plaats in het Auditorium van het Rabobank-hoofdkantoor aan de Croeselaan in Utrecht.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven