Waterstof tanken in Benelux

Waterstof tanken in Benelux

Waar kun je in de Benelux terecht als je als zakelijke rijder waterstof wilt tanken? Het Belgisch/Nederlandse WaterstofNet maakte een actueel overzicht.

In het overzicht, dat voortdurend up-to-date wordt gehouden, wordt onderscheid gemaakt tussen ‘status’ en ‘type’. Met ‘status’ wordt onderscheid gemaakt tussen operationele tankstations, tankstations in aanbouw, stations waarvoor subsidie is toegezegd en nieuwe initiatieven. Bij de operationele tankstations wordt bij ‘type’ aangeduid of het tankstation publiek of privaat is, waterstof op 350 of 700 bar aanbiedt, auto’s en/of bussen betankt en of je er betaalt met een specifieke of gewone betaalkaart. 

Waterstof tanken in Benelux

De enige vier openbare waterstoftankstations in Nederland staan in Rhoon (bij Rotterdam), Helmond, Delfzijl en Arnhem. Voor de eerste drie is een speciale druppel of pas nodig om te kunnen tanken. Bij het tankstation van Pitpoint in Arnhem kan gewoon betaald worden met een bankpas.

Wie wil weten hoe de situatie met betrekking tot waterstoftankstations er in Duitsland uitziet, kan hier terecht. Momenteel zijn er 75 openbare waterstoftankstations. De verwachting is dat dit aantal begin 2020 is gestegen tot 100.

In Gids 2020, het verslag van het jaarlijkse marktonderzoek van Smart WorkPlace, leest u een verslag van de Round Table ‘Groene waterstof voor mobiliteit en vastgoed’ die SWP organiseerde. Bestel hier de Gids 2020.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven