Welke mensen en competenties zijn nodig voor databased informatiebeheer?

Welke mensen en competenties zijn nodig voor databased informatiebeheer?

Welke mensen hebben we nodig voor ‘databased’ informatiebeheer, en hoe kunnen we de informatie voor de duur van het contract (30 jaar) gaan beheren? Dat en meer kwam aan de orde tijdens een BIM Loket Dialoogtafel.

De BIM Loket Dialoogtafel was mede georganiseerd door TU Delft en Kuijpers & Partners. De Dialoogtafels brengen een innovatief netwerk en denktank samen rond een concrete vraagstelling. Als aftrap schetsten gastheer Nico Prenen van TU Delft Campus Real Estate, en Dave van Rijn van Kuijpers hun perspectief. Het campusterrein van de TU Delft omvat 62 gebouwen en 161 hectare, met BIM modellen van onder andere de gebouwen TNW, Pulse en The Green Village.

De discussie richtte zich op vragen als: welk soort mensen, met welke competenties hebben we nodig voor ‘databased’ informatiebeheer, en hoe kunnen we de informatie voor de duur van het contract (30 jaar) gaan beheren? En hoe kunnen we in de bouwsector van onze fouten leren? De circa 45 aanwezigen wisten bijna van geen ophouden. Het leverde naast netwerkverbreding en veel kennisdeling concrete inzichten op, onder meer over de samenhang tussen de verschillende lopende ILS-initiatieven zoals BIM Basis ILS, ILS Ontwerp & Engineering en ILS Aedes/Uvip.

Berend Koudstaal, motor achter de BIM Loket Dialoogtafels vanuit Heembouw, promootte het idee om ook zelf Dialoogtafels te starten voor verdere kennisverspreiding. “De formule is eenvoudig: investeer een broodje en bitterballen en haal aan het eind van de middag enorm veel inzichten op en gratis advies over je vraag”, aldus Berend.

Bekijk hier de presentatie van TU Delft.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven