Derde E-zine Smart WorkPlace gaat over gezondheid

Derde E-zine Smart WorkPlace gaat over gezondheid

Na E-zines over digitalisering (maart 2019) en community (juli 2019) verschijnt nu het derde E-zine van Smart WorkPlace. Het thema is deze keer gezondheid.

Voor het thema gezondheid is gekozen omdat de werkomgeving voor een belangrijk deel bepalend is voor het welzijn en de gezondheid van mensen. En dat roept de vraag op hoe organisaties daar een bijdrage aan kunnen leveren.

In deze derde E-zine een interview met zorgverzekeraar Menzis over haar project Leefkracht dat staat voor de positieve kracht van gezond leven, voor mentale fitheid, bewust bezig zijn met je gezondheid, voor meedoen in de maatschappij. Op een manier die bij ieder mens past. Leefkracht is veel meer dan vitaliteit alleen en is daarom ook vertaald naar de nieuwe werkomgeving.

Ook een bijdrage van Zorg van de Zaak, een bedrijvennetwerk op het gebied van bedrijfszorg, leefstijlzorg en medische zorg, met de nieuwe campagne ‘Weet jij wat er leeft?’ Werknemers doorlopen verschillende fases in hun leven, zowel in hun werk als privé. Van de eerste baan tot het pensioen: al deze fases brengen verschillende uitdagingen met zich mee. Iedereen krijgt te maken met gebeurtenissen die grote impact hebben, zoals mantelzorg, schulden, een conflict op de werkvloer of echtscheiding. Om meer aandacht te vragen voor de psychische, lichamelijke en gedragsmatige gevolgen hiervan is deze campagne gestart die zich richt op werkend Nederland, omdat bijna twee derde (64%) verzuimt vanwege levensloopstress.

In deze E-zine ook de aankondiging van WorkPlace Day op 13 februari 2020 a.s. in Wicked Grounds in Amsterdam. Coworking in relatie tot gezondheid is een onderdeel van dit event dat als thema ‘Return on WorkPlace’ heeft. Via de hyperlinks in dit bericht leest u meer over het programma en kunt u zich inschrijven.

Bij het informatieblok Agenda leest u over de komende activiteiten van Smart WorkPlace en haar partners. Want kennis wordt samen met de aangesloten partners verkregen, verrijkt en gedeeld.

E-zine 3 over Gezondheid leest u hier. Wilt u ook de eerste twee E-zines lezen? Click dan hier voor E-zine 1, Digitalisering en hier voor E-zine 2, Community.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven