Hyundai investeert 35 miljard dollar in mobiliteitstechnologie van de toekomst

Mondiale autobouwers investeren steeds meer in autonoom rijden en EV’s. Ook de Koreaanse autobouwer Hyundai gaat de komende 5 jaar 35 miljard dollar investeren in de ‘mobiliteitstechnologie van de toekomst’.

Hyundai komt met deze investering op gelijke hoogte met de grootste spelers, waaronder Volkswagen dat de komende jaren 30 miljard euro besteedt om voor elke model een elektrische of hybride versie te ontwikkelen. Hyundai wil voor 2025 zeker 23 elektrische modellen op de markt brengen, ongeveer de helft van het totale modelaanbod.

Vercommercialiseren

Hyundai wordt in zijn plannen ondersteund door een toezegging van de Zuid-Koreaanse overheid, dat zelf 1,9 miljard dollar gaat investeren in innovatieve autotechnologie. “We willen in 2030 het meest competitieve autoland ter wereld zijn,” verkondigde President Moon Jae-in. Zuid-Korea wordt ‘het eerste land in de wereld om autonoom rijden te vercommercialiseren’ en een derde van alle auto’s op de Koreaanse wegen zal in de komende tien jaar elektrisch zijn aangedreven of op waterstof rijden, voegde hij er nog aan toe.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven