Brink Groep zoekt Senior Adviseur BIM

Brink Groep zoekt Senior Adviseur BIM

De infra-, bouw- en vastgoedsector staat voor grote uitdagingen die alle maatschappelijke thema’s raken. BIM speelt daarbij een cruciale rol. Smart WorkPlace partner Brink Groep zoekt daarom een Senior Adviseur BIM.

De Senior Adviseur BIM gaat aan de slag met vraagstukken binnen complexe projecten in de infrastructuur- en utiliteitsbranche. Hij werkt aan de opdrachtgevers- of aan de opdrachtnemerszijde aan projecten die zich in verschillende stadia bevinden. Van de initiatief- tot de uitvoeringsfase met bovendien een veranderkundig karakter.

De Senior Adviseur BIM begeleidt binnen projecten het proces waarin het BIM wordt ontwikkeld. De toegevoegde waarde van het BIM binnen het project heeft hierbij altijd de hoogste prioriteit. Vanuit dat perspectief bepaalt hij hoe het BIM het beste ingezet wordt en adviseert hij de opdrachtgever over de inhoud en toepassing hiervan. Hij houdt rekening met vragen zoals welke partijen met het BIM gaan werken en welke specificaties hierbij van belang zijn. Daarnaast toets en bewaakt hij de kwaliteit van de informatie die in het BIM wordt opgeslagen en uitgewisseld.

De Senior Adviseur BIM is geen BIM modelleur, maar is echt de procesbegeleider die specificaties uitwerkt en kaders stelt waarbinnen de modelleurs het BIM ontwikkelen. Hij werkt zelfstandig, maar krijgt wel begeleiding en coaching van ervaren collega’s. Hij krijgt een functie met veel diversiteit, waarin hij de steun en toeverlaat is van de Senior BIM specialist.

Verwachtingen

Een kandidaat voor deze functie voldoet aan de volgende eisen:

  • Hij heeft een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting Civiele Techniek, Bouwkunde of vergelijkbaar.
  • Hij heeft zo’n 5 jaar ervaring met BIM in complexe projecten in een coördinerende of regisserende rol.
  • Hij heeft ruime inhoudelijke kennis van, een duidelijke visie op BIM en bent vaardig in het overbrengen van je kennis en visie.
  • Hij is makkelijk in de omgang en kan communiceren op diverse niveaus met betrokkenen en is in staat mensen te motiveren en te enthousiasmeren voor BIM.
  • Hij ziet kansen binnen projecten van collega’s of opdrachtgevers en pakt hierop door.
  • Hij heeft de ambitie om je verder te ontwikkelen tot een boegbeeld op het gebied van BIM.

Belangstelling?

Solliciteer dan hier en stuur je CV en motivatiebrief mee. Bij vragen kun je natuurlijk ook eerst contact opnemen met Bas van der Muren, recruiter, via b.van.der.muren@brinkgroep.nl of op 010 237 02 13.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven