Schneider Electric nieuwe partner van Smart WorkPlace

Schneider Electric nieuwe partner van Smart WorkPlace

Volgens Schneider Electric, de nieuwe partner van Smart WorkPlace, zijn er wereldwijd vier belangrijke kansen en ontwikkelingen als het gaat om de werkplek van de toekomst. Thijs Wichers licht toe.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Schneider Electric voor de werkomgeving van de toekomst?

“Schneider Electric ziet wereldwijd vier belangrijke kansen en ontwikkelingen als het gaat om de werkplek van de toekomst. Dit zijn:

  • Het verhogen van het comfort voor de gebruikers van een kantoorpand
  • Het optimaliseren van het ruimtegebruik en -verbruik binnen een kantoorpand
  • Optimalisatie van de gebruikersefficiëntie binnen het kantoorpand
  • Verduurzaming van kantoorpanden

Bovengenoemde punten zullen daarnaast ook leiden tot het reduceren van de kosten van een kantoorpand.  

Vandaag de dag verwachten gebruikers van een kantoorpand meer van de omgeving waar zij in werken, zo is een prettige werkomgeving erg belangrijk geworden. Ideale werkomstandigheden zijn hierin cruciaal, zo optimaliseren wij de comfortwaarde van een kantoorpand. Hierbij kan gedacht worden aan de C02-waarde, temperatuur, luchtvochtigheid en fijnstof. Daarnaast verwachten gebruikers meer hulpmiddelen om hun werk efficiënter te kunnen doen. Denk hierbij aan het vinden van een collega in een pand of een makkelijke reservering van een ruimte kunnen maken of een overzicht van de actuele bezetting van het pand. 

Daarnaast moeten kantoorpanden duurzamer worden om de afgesproken normen met elkaar te halen. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 40% van de energieconsumptie, vandaar dat het optimaliseren van het gebruik en verbruik van onze kantoorpanden erg belangrijk is. Momenteel is 82% van de gebouwen niet energiezuinig, hier ligt dus een grote kans en uitdaging die wij samen met andere partijen in de sector aan moeten gaan.”

Welke rol kan Schneider Electric daarbij spelen?

“Om gebruikers met de hierboven beschreven trends te kunnen helpen, wordt technologie steeds belangrijker. Schneider Electric kan het totale portfolio aan slimme oplossingen leveren om een kantoorpand echt slim te maken. Door ons innovatieve karakter en wereldwijd sterke marktaandeel hebben wij de kennis en technologie in huis om gebruikers vanuit verschillende expertises te helpen met hun doelstellingen.

Onze oplossingen worden gebouwd volgens ons Ecostruxure-principe, dit betekent dat de architectuur van de systemen open is waardoor het informatie kan uitwisselen met andere systemen. Deze strategie is cruciaal in het toekomstbestendig maken van een kantoorpand. De technologie ontwikkelt snel waardoor informatie-uitwisseling en integratie een ‘must’ is.”

 Waarom is het belangrijk voor Schneider Electric om in een platform als Smart WorkPlace te participeren?

“Voor ons is het erg belangrijk om de samenwerking met de verschillende partijen in de sector op te zoeken. Vanuit Schneider Electric kunnen wij de technologie leveren voor de werkplek van de toekomst, maar er is meer nodig dan alleen techniek. Snelle verandering vraagt om een integrale aanpak voor het oplossen van de grote uitdaging om gebouwen te verduurzamen. Smart WorkPlace is een community waar de verschillende partijen samenkomen en hierdoor een ideaal platform om de samenwerking op te zoeken.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven