Versnellen naar een circulaire economie kan binnen en buiten het kantoor

Versnellen naar een circulaire economie kan binnen en buiten het kantoor

Hoe kan iedere collega bijdragen aan de duurzame doelstellingen van de organisatie? Volgens Yvette Watson van PHI Factory hoeven we daarmee niet te wachten totdat we weer fysiek in onze kantoren kunnen werken.

Watson: “De afgelopen weken werd pijnlijk duidelijk wat de invloed is van onze economische activiteiten op het ecosysteem. We zien dat, wanneer onze consumptiemaatschappij vertraagd, de natuur zich met betoverende snelheid herstelt. Met de CE Accelerator – een online serious game en leerprogramma dat iedereen in staat stelt om invulling te geven aan circulaire economie in het dagelijkse werk – kun je dit momentum benutten om met je afdeling of gehele organisatie aan de slag te gaan met de transitie naar een circulaire economie. En om een stevige stap te zetten naar een duurzame operatie wanneer de economische raderen weer gaan draaien. We hoeven niet te wachten tot we weer fysiek in onze kantoren kunnen werken om met elkaar meer te leren over hoe iedere collega bij kan dragen aan de duurzame doelstellingen van de organisatie. Met deze online tool en dit sociale platform kan iedere medewerker vanuit huis alles leren over de circulaire economie, gave challenges uitvoeren en samen met collega’s plannen smeden voor duurzame oplossingen in het werk.”

PHI Factory komt met de CE Accelator omdat volgens Watson de transitie naar een circulaire economie uiteindelijk onderdeel van ieders werk is. Tegelijkertijd realiseert ze zich ook de uitdagingen: Hoe bereik je alle medewerkers in een tijd van informatie overload en overvolle agenda’s? Hoe ga je van zenden naar interactie en hoe zorg je dat circulaire economie een stevige positie krijgt en echt onderdeel wordt van de organisatie? Ze geeft zelf het antwoord: “De CE Accelerator is een online serious game en leerprogramma die veranderen voor grote groepen collega’s leuk, makkelijk en boeiend maakt. Het programma stelt iedereen in staat om in 6 weken, 30 minuten per week, invulling te geven aan circulaire economie in het dagelijkse werk. We maken gebruik van de kracht van sociale systemen, uitdaging en competitie en de invloed van gedragsdynamiek. De medewerkers als veranderkracht naar een duurzame werkomgeving.” 

  

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven