The Future of Healthy Work (1) – De finalisten

The Future of Healthy Work (1) – De finalisten

Saberr, WPA en Healthy Workers zijn de drie finalisten van de eerste editie van de challenge ‘The Future of Healthy Work’. Daarbij draait het om wie de grootste positieve impact maakt op de mentale en fysieke gezondheid op werk.

De kick-off van de challenge was op 13 februari tijdens WorkPlace Day 2020. De ‘Future of Healthy Work’ challenge is een initiatief van zeven partijen: Smart WorkPlace, TNW, Menzis, Royal HaskoningDHV, Strukton, TOPdesk en SAS.

De challenge leidde na de lancering tot de definitie van vijf factoren die de meeste impact hebben op de mentale en fysieke gezondheid op de werkplek: employee wellbeing, employee engagement, people analytics, office space efficiency en smart buildings. Uiteindelijk besloten 77 organisaties de challenge aan te gaan. Daaruit haalde de jury negen genomineerden, die hun oplossingen mochten pitchen:

  • Saberr, een people development platform voor managers en teams. Zij zorgen dat managers veranderen in leiders van goed presterende en betrokken teams.
  • Rungway, een communicatie- en engagement platform dat bedrijven helpt om verbonden te blijven met hun personeel.
  • Emooter, een app die jou en je team helpt het mentale welzijn op het werk te verbeteren.
  • FitSit, een webapplicatie die je zithouding volgt en waarschuwt wanneer je een verkeerde zithouding hebt, zodat je je beter kan concentreren en acute tot chronische pijn kunt voorkomen.
  • Work & People Analytics, een bedrijf dat eersteklas digitale tools levert voor professionals op de werkplek die het werk beter maken.
  • Beringar, een bedrijf dat gelooft dat we door slimme ruimtes ons potentieel beter kunnen benutten en ons leven ten goede kunnen veranderen.
  • Healthy Workers, een bedrijf dat gelooft dat een gezonde werkplek een vanzelfsprekendheid moet zijn en geen geschenk, want gelukkige werknemers maken geweldige bedrijven.
  • OCTO, waar gebouwen slim worden en waar je bruikbare inzichten krijgt die het verschil maken.
  • 4tiitoo, dat als doel heeft interactie tussen mens en computer voor iedereen naar een nieuw niveau te brengen en werkplekken efficiënter, natuurlijker maar ook gezonder te maken.

Uit deze negen genomineerden kwamen uiteindelijk Saberr, WPA en Healthy Workers als finalisten tevoorschijn. De winnaar van de eerste editie zal tijdens een event dit najaar bekend worden gemaakt.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven