NLdigital stuurt manifest naar politiek

NLdigital stuurt manifest naar politiek

Op 17 maart 2021 zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Smart WorkPlace partner NLdigital stuurde een manifest met elf aanbevelingen naar alle politieke partijen met als centrale boodschap: investeer in digitalisering.

Tijdens de vorige verkiezingen kwam digitalisering volgens NLdigital nauwelijks aan de orde. Onterecht, aldus NLdigital, want het heeft impact op grote thema’s als duurzaamheid, economische groei, onderwijs en werkgelegenheid. Digitalisering heeft een nieuwe industriële revolutie op gang gebracht. En de gevolgen daarvan zijn overal zichtbaar en nog volop in ontwikkeling.

De coronacrisis heeft digitale ontwikkelingen bovendien in een stroomversnelling gebracht. Dankzij de digitale infrastructuur konden we tijdens de crisis voor een groot deel door blijven werken en contact blijven houden. En nu we herstellen van de ergste klap en onze economie en maatschappij weer opstarten, biedt digitalisering tal van kansen voor verbetering.

Dat gaat alleen niet vanzelf. Succesvolle digitalisering vraagt om visie, concreet beleid en bijbehorende investeringen. Daarom doet Nldigital elf aanbevelingen voor de komende kabinetsperiode:

 1. Stimuleer thuiswerken voor meer tijd, ruimte en gezondheid
 2. Maak werk van leven lang ontwikkelen
 3. Maar betere bescherming voor freelancers mogelijk
 4. De energietransitie kan niet zonder digitale sturing
 5. Politiek toezicht op digitalisering moet sterker
 6. Er moet één startpunt door dienstverlening van de overheid komen
 7. Kies voor een digitale overheid die gaat voor vernieuwing
 8. Laat de Autoriteit Persoonsgegevens privacy beschermen
 9. Investeert in meer samenwerking voor een veilige digitale samenleving
 10. Ruim baan voor de digitale infrastructuur
 11. Houd de blik op Europa

Voor een uitgebreide toelichting per punt click hier.

NLdigital gaat de concept-verkiezingsprogramma’s langs de meetlat van het manifest leggen. Vanaf begin 2021 gaat NLdigital het publiek uitgebreid informeren over de standpunten van alle partijen op digitaal vlak. Na de verkiezingen op 17 maart geeft NLdigital duiding van de uitslag, updates over mogelijke coalities en uiteindelijk een analyse van het nieuwe regeerakkoord.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven