Vijf nominaties voor Werkplek van de Toekomst

Vijf nominaties voor Werkplek van de Toekomst

De nominaties van de prijsvraag Werkplek van de Toekomst zijn bekend. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 25 september. Bij de prijsvraag gaat het om gedurfde, praktische en realiseerbare voorstellen.

Duvel sociale ruimtes door AWAA

In deze studie onderzoekt AWAA de ruimtelijke mogelijkheden om binnen de nieuwe richtlijnen elkaar te ontmoeten en uit te wisselen. Centraal in het voorstel staat de manier waarop mensen circuleren via ruimtes die een sterke architectonische ervaring bieden.

Habitoor door Casper Schwarz Architects

Vijf nominaties voor Werkplek van de Toekomst

In Habitoor laat Casper Schwarz Architects habitat en kantoor versmelten tot het thuishonk van een organisatie. De Habitoor is een werk- en ontmoetingsplek waar mensen kunnen werken zoals zij dat willen en waar ze zowel dynamiek als rust vinden.

FL’EX Box door Ex Interiors

Met de FL’EX Box introduceert Ex Interiors een nieuw type werkplek, dat losstaat van hoe het werken tot nu toe is georganiseerd. Volgens Ex gaan we na corona niet terug naar onze kantoren maar zijn we op weg naar een andere leefstijl en werkindeling, veel meer in relatie met de natuur en de buitenwereld.

Shft door Hollandse Nieuwe Interieur en Architectuur

Vijf nominaties voor Werkplek van de Toekomst

Kantoren zijn volgens Hollandse Nieuwe Interieur en Architectuur niet meer plekken om te produceren, maar om persoonlijke doelen te realiseren en ons voor korte of langere tijd te verbinden met gelijkgestemde mensen. Als antwoord hierop is SHFT ontwikkeld, een verzameling ruimte-verdelende elementen voor de werkomgeving .

Draagbare werkplek door JCAU

Vijf nominaties voor Werkplek van de Toekomst

JCAU ontwierp een draagbare werkplek voor gebruik op kantoor, onderweg en op wat voor plek dan ook daarbuiten. Ze functioneert als privacy scherm. Doordat ze is gemaakt van akoestisch materiaal, wordt geluid van buiten gefilterd. Daarnaast leveren geïntegreerde zonnepanelen stroom voor de verlichting.

Jury

De jury bestaat uit:

  • Harm Tilman, de Architect, voorzitter
  • Maarten Jamin, Spaces
  • Claudia Linders, Atelier Claudia Linders - Stadscuratorium Amsterdam - GROEI. Nijmegen
  • Hans Lensvelt, Lensvelt
  • Wim Pullen, Center for People and Buldings

De prijsvraag is een initiatief van de Architect, powered by Lensvelt.

Openingsfoto: FL’EX Box van Ex Interiors

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven