Paris Proof Commitment: normeren op werkelijk gebruik

Van 21 tot 25 september vond de Dutch Green Building Week plaats. Bij die gelegenheid ondertekende Smart WorkPlace partner CFP Green Buildings het Paris Proof Commitment van Dutch Green Building Council.  

Daarmee bevindt CFP zich in goed gezelschap, want inmiddels hebben tientallen andere ondernemingen het Paris Proof Commitment ook ondertekend. Onder hen de Smart WorkPlace partners AM, Croonwolter&dros, Signify en Strukton Worksphere

De ondertekenaars verbinden zich aan de ambitieuze doelstelling om het energieverbruik in de gebouwde omgeving met twee derde te verlagen. En daarmee ook de daarbijhorende COâ‚‚-emissies terug te brengen. 

De organisaties die zich verbinden aan het Commitment gaan vanuit hun eigen rol vastgoed versneld verduurzamen door ingrijpend te renoveren, door te meten op werkelijk verbruik en de partijen om zich heen in beweging te krijgen. En dat vragen ze ook aan de overheid: normeer op werkelijk verbruik. Lees in het Commitment hun volledige belofte en wensen. 

Met het zetten van hun handtekening volgen de organisaties het voorbeeld van het wereldwijde netwerk Net Zero Carbon Buildings Commitment. Dat is het soortgelijke, wereldwijde commitment van de World Green Building Council (WorldGBC).

Het Paris Proof Commitment is tijdens de Dutch Green Building Week aan Frans Timmermans, vice-voorzitter van de Europese Commissie, gepresenteerd. Het werd door Timmermans vol enthousiasme omarmd. Zeker omdat het volgens hem aansluit bij zijn aanstaande Renovation Wave. Een plan om in heel Europa gebouwen te renoveren en te verduurzamen. “Als jullie ons kunnen helpen, om ook op Europese schaal de kwaliteit van plannen te verbeteren, en ook andere landen te helpen in dezelfde richting te denken, dan kan die Renovation Wave een heel groot succes worden”, reageerde de vicevoorzitter van de Europese Commissie.

.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven