Design met oog voor het klimaat

Design met oog voor het klimaat

Hoe kan desgin bijdragen aan het realiseren van het Parijsakkoord? Daarover gaat de podcastserie Design met oog voor het klimaat van Smart WorkPlace partner Interface.

De serie wil inspiratie en inzicht geven in hoe architecten en designers, de vastgoedsector, overheid en eindgebruikers kunnen bijdragen aan het realiseren van het Parijsakkoord. De serie wordt gepresenteerd door Sustainability Manager Noord Europa Janneke Leenaars.

Vanuit de Climate Take Back missie – het omkeren van de opwarming van de aarde – verkent Interface in deze podcastserie samen met experts en koplopers uit het veld vanuit verschillende perspectieven de transitie van de gebouwde omgeving.

De serie schijnt licht op de blinde vlek ‘Embodied Carbon’, de CO2-reis van producten en materialen. Welke trends zien we? Welke C02-neutrale of zelfs C02 negatieve producten en (bouw)materialen zijn er? En hoe kunnen deze oplossingen eraan bijdragen dat de gebouwde omgeving onderdeel wordt van de oplossing?

Eerste aflevering: Sven Jense

In de eerste aflevering komt Sven Jense, oprichter en directeur van Climate Cleanup, aan het woord. Climate Cleanup is een groep entrepreneurs die op allerlei manieren bezig is om de opwarming van de aarde terug te draaien aan de hand van natuurlijke oplossingen die C02 uit de lucht halen.

Het is Sven’s missie en passie om met concrete pioneer-projecten te laten zien hoe het verdubbelen van de natuur (‘Double Nature’) de klimaatcrisis kan keren. Janneke en Sven bespreken het boek Drawdown en welke oplossingen voor de gebouwde omgeving het verschil kunnen maken, het gevoel van ‘momentum’, evenals inzichten van klimaatpsycholoog Per Espen Stoknes en wat we kunnen doen om oplossingen ‘mainstream’ te laten worden.

Click hier voor de podcasts van Design met oog voor het klimaat.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven