Interface introduceert eerste collectie met CO2-negatieve tapijttegels in Europa

Interface introduceert eerste collectie met CO2-negatieve tapijttegels in Europa

Interface heeft de nieuwe Embodied Beauty™-collectie gelanceerd, de eerste collectie van Interface die CO2-negatieve tapijttegels (cradle-to-gate) bevat.

De collectie bestaat uit zeven verschillende product-stijlen geïnspireerd door en ontwikkeld met respect voor de natuur. De producten zijn gedurende de gehele productlevenscyclus CO2-neutraal. Bovendien is dit de eerste collectie van Interface die CO2-negatieve tapijttegels (cradle-to-gate) bevat. Een belangrijke stap in de Climate Take Back-missie van Interface om in 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn.

Geïnspireerd door Japanse esthetiek

Embodied Beauty™ is ontworpen door Kari Pei, vice-president Global Product Design bij Interface en geïnspireerd door de Japanse esthetiek van restauratie en de schoonheid van de veranderende natuur. De collectie roept gevoelens op van verbondenheid met anderen en met de natuur, en omarmt de principes van Ikigai, een Japanse filosofie wat zich vertaalt naar ‘zingeving’. Deze invloeden komen samen in een serie unieke stijlen die varieert van kleine monochrome patronen tot grootse grafische getufte texturen. 

“Onze eerste collectie met CO2-negatieve producten toont aan dat ontwerpen met aandacht voor zowel klimaat als esthetiek hand in hand kunnen gaan, een concept dat in de Japanse cultuur vaak wordt benadrukt”, zegt Pei. “Bovendien levert de natuur een schat aan textuur- en kleuropties op. Als je goed naar de stijlen kijkt, kun je elementen van Kintsugi (gouden verbinding) herkennen, de kunst van restauratie met vloeibaar goud om objecten nieuw en zelfs mooier te maken, evenals Sashiko, een borduurtechniek om textiel te behouden en hernieuwen. De tapijttegels creëren een vloer die evenwicht en gratie uitstraalt en geschikt is voor vrijwel elke ruimte.”

Van cradle-to-gate CO2-negatief

De collectie bestaat uit zeven tapijttegelstijlen en zes kleurstellingen in totaal, waarvan drie CO2-negatieve producten (cradle-to-gate): Shishu Stitch™, Tokyo Texture™ en Zen Stitch™. Deze producten combineren de nieuwe CQuest™ BioX-backing van Interface met speciale garen en gepatenteerde tuftprocessen en zijn ontworpen met meer opgeslagen CO2 dan ooit tevoren. De producten helpen designers om de CO2-voetafdruk te verlagen van de ruimtes die zij ontwerpen.  

De overige vier stijlen – Geisha Gather™, Sashiko Stitch™, Simple Sash™ en Vintage Kimono™ – kenmerken zich door rustige grijstinten in warme en koele accenten naast natuurlijke kleuren voor extra nuance. Alle stijlen zijn te combineren en kunnen eenvoudig en efficiënt naast elkaar worden geïnstalleerd. 

Openingsfoto: de drie CO2-negatieve producten (cradle-to-gate): Zen Stitch™, Tokyo Texture™ en Shishu Stitch™.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven