Gemeente Capelle aan den IJssel nieuwe partner Smart WorkPlace

Gemeente Capelle aan den IJssel nieuwe partner Smart WorkPlace

Het is belangrijk om te bepalen wat hybride werken voor jouw organisatie en jouw medewerkers betekent. Dat stelt Maaike Ligthart van de Gemeente Capelle aan den IJssel, de nieuwe partner van Smart WorkPlace.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Gemeente Capelle aan den IJssel voor de werkomgeving van de toekomst? 

"De werkomgeving van de toekomst kenmerkt zich met een hybride manier van werken: Werken op kantoor als bindmiddel voor cultuur en verbinding, werken elders om elkaar ook te kunnen ontmoeten en werken thuis. Belangrijk hierbij is te bepalen wat hybride werken voor jouw organisatie en jouw medewerkers betekent. Elke organisatie heeft haar eigen strategie en visie, welke vertaald moet worden in het hybride werken. Er bestaat geen blauwdruk die je op elke organisatie kan plotten. Wat voor de ene organisatie werkt, hoeft niet voor de andere organisatie te werken. Het is daarbij essentieel om met medewerkers en management in gesprek te gaan en de behoeftes te achterhalen."

Welke rol kan Gemeente Capelle aan den IJssel daarbij spelen? 

"Vanuit Facilitaire Diensten zijn wij onder andere verantwoordelijk voor al ons maatschappelijk vastgoed van gemeente Capelle aan den IJssel. Met ons vastgoed faciliteren wij de maatschappelijke doeleinden die onze gemeente nastreeft en willen wij iets extra’s aan deze maatschappelijke doeleinden bijdragen. Zo ook voor het gemeentehuis. Op dit moment werken veel medewerkers thuis en doen wij er alles aan om dit zo goed mogelijk te faciliteren. Ook zijn wij voorbereidingen aan het treffen voor het post-Corona kantoor en gaan wij een vertaling maken wat hybride werken voor ons betekent. Open en eerlijke communicatie is daarbij the key. Bij al deze veranderingen heeft Facilitaire Diensten een grote rol, waar verbinding en betekenis geven centraal staat. Wij streven er naar om ons facilitair management op een vooruitstrevende manier vorm te geven, te zoeken naar nieuwe manieren van samenwerken en de uitdagingen binnen de facilitaire markt aan te gaan. In deze veranderende tijd kan je daarbij als facilitair manager écht het verschil maken voor de organisatie."

Waarom is het belangrijk voor Gemeente Capelle aan den IJssel  om in een platform als Smart WorkPlace te participeren? 

"Elkaar inspireren: Gemeente Capelle aan den IJssel wil graag deelnemen op dit platform om op een laagdrempelige manier kennis met elkaar te delen, elkaar te kunnen vinden in vraagstukken waar iedereen mee worstelt en met elkaar te kunnen sparren over de hobbels die we voorzien en/of ervaren. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden en kunnen elkaar inspireren via dit platform." 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven