Webinar over werken in een op de natuur geïnspireerde omgeving

Een op de natuur geïnspireerde werkomgeving is goed voor het welzijn voor medewerkers, maar levert ook financiële voordelen op. Dat kwam aan de orde tijdens een webinar op 31 maart van Smart WorkPlace en Interface.

Tijdens het webinar waren er drie presentaties. De aftrap werd verricht door Lieke Willems, Concept Designer bij Interface. Zij hield een presentatie over Human Centred Design en ging in op hoe een werkplek kan bijdragen aan het welzijn van medewerkers. Ook gaf ze tips over hoe je daarmee tijdens het ontwerp en de inrichting rekening kunt houden. En ze ging in op ‘positive spaces’, ruimtes die medewerkers in staat stellen het beste uit zichzelf te halen omdat dat de ruimte de medewerker iets geeft.

De tweede spreker, Janneke Leenaars, Duurzaamheidsmanager Noord Europa bij Interface, ging in op de blinde vlek van embodied carbon, de CO2-impact van producten en materialen waarmee gebouwd en ingericht wordt. Daarbij lichtte ze toe waarom de transitie naar het gebruiken van C02-neutrale producten en producten en materialen met C02-opslag van belang is voor het behalen van het Parijsakkoord. Ook de eerste CO2-negatieve tapijttegel die Interface op 24 maart lanceerde kwam daarbij aan de orde.

De laatste spreker, Daan Bruggink, architect en oprichter van ORGA architect, stelt dat van een bos niemand gestrest wordt. In zijn bijdrage vertelde hij over biobased en biofilische architectuur. Hij legde uit hoe een natuurgeïnspireerd gebouw een werkomgeving creëert waar wij ons allen beter voelen. Deze biofilische gebouwen brengen grote positieve gezondheidseffecten met zich mee, waardoor ons welzijn, onze concentratie en onze productie stijgt en ons ziekteverzuim met tientallen procenten af kan nemen. 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven