Leiding geven op werkvloer van de toekomst

Leiding geven op werkvloer van de toekomst

Hoe geef je een leiding op een toekomstbestendige manier op de werkvloer van de toekomst? Deze en andere vragen komen aan de orde in de podcast ‘Het cyber kantoor’ van ABN AMRO.

De podcast is deel 3 van de serie podcasts ’Bestemming 2032: Pioniers van de nieuwe wereld’. In deze serie gaat journalist Anic van Damme op zoek naar inspirerende experts en ondernemers die denken vanuit de toekomst. Hoe zorg je als ondernemer dat je voorop blijft lopen in de maatschappij van morgen?

In de podcast ‘Het cyber kantoor’ hoor je Han Mesters, sector banker bij ABN AMRO. Hij voorziet dat grote kantoren verdwijnen, samen met de bijbehorende garde leidinggevenden. Willem Peter de Ridder van organisatieadviesbureau Futures Studies en auteur van Winnen met Kunstmatige Intelligentie en Digital by Default zet uiteen hoe de arbeidsmarkt eruit ziet in 2032 als we ten volle gebruik maken van robotisering. En je hoort ondernemer Peter den Hartog van Hal24K. Deze pionier geeft voorbeelden hoe hij met zijn bedrijf nu al voorsorteert op het nieuwe werken. 

Inmiddels zijn er in de serie ‘Bestemming 32’ al drie andere podcasts beschikbaar:

Aflevering 1: Hamburger van de toekomst

De hamburger is hét symbool van onze voedselcultuur. Beter gezegd: van onze vorige voedselcultuur. In 2032 is het voedingsaanbod drastisch veranderd. De vraag naar vlees is enorm gedaald. Kweekvlees en broodjes pulled sprinkhaan vullen de schappen. Die gooien we dan, samen met de zeewierburgers in ons boodschappenmandje, zeggen de experts. Hoe kun je als ondernemer profiteren van deze verschuiving? Reis met ons mee naar een etentje in 2032, wat ligt er dan op ons bord?

Aflevering 2: Slimmer gezond

De ommezwaai van genezing naar een gezonde leefstijl en preventie is in 2032 in volle gang. Dankzij big data en kunstmatige intelligentie kunnen we constant de gezondheid van ons lichaam meten. Die nieuwe focus biedt kansen voor ondernemers. Je hoort in deze aflevering hoe een pil meet hoe ons eten verteert, een toiletpot je hartritme in de gaten houdt en hoe een app helpt bij het voorkomen van alle huidziektes.

Aflevering 4: Stad als een service

Kopen, gebruiken en weggooien is in 2032 al lang verleden tijd. Hoe gaan we dan met onze spullen om en welke verdienmodellen horen daarbij? Geplande veroudering maakt plaats voor service en garantie. Abonnementen op spullen wordt de nieuwe standaard: van kleding tot de nieuwste tech. Niks is meer bezit: geen spullen, geen gedoe!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven