Eerste deelnemers ronden Basisopleiding workplace manager af

Eerste deelnemers ronden Basisopleiding workplace manager af

Op 29 april heeft de eerste lichting deelnemers de Basisopleiding workplace manager van de WorkPlace Academy afgerond. De opleiding bestond uit zes modules en werd afgerond met een presentatie.

In de opleiding stond een integrale aanpak centraal. Directeur Daniël van der Kolk van de WorkPlace Academy legt uit waarom: “Traditionele beroepsprofessionals zullen meer en meer moeten gaan samenwerken. Juist ook om de uitdagingen van deze tijd zoals de periode na de coronacrisis en tal van persoonlijke wensen van organisatie en haar medewerkers goed te organiseren. De WorkPlace Academy richt zich dan ook op afdelingen binnen elk bedrijf die specifiek bezig zijn met de werkomgeving: bouw, vastgoed, Facility Management, mobiliteit, Human Resource Management, IT en duurzaamheid.”

De basisopleiding bestond uit zes modules: Introductie workplace management, Mens en organisatie, Werklocaties en mobiliteit, Werkplek en services, ICT en Smart buildings, Businesscase en afronding. Een belangrijke rol in de basisopleiding is weggelegd voor een opdrachtgever die vanuit zijn organisatie vertelt hoe ze de toekomst van werk zien en welke vragen ze zich daarbij stellen over de werkomgeving. Met deze casus gaan de deelnemers aan de slag. Tijdens de eerste basisopleiding vervulde Hans de Wit van Veiligheidsregio Fryslân deze rol. Op 29 april presenteerden de deelnemers hun businesscase en kregen ze van De Wit feedback.

De deelnemers waren enthousiast over de basisopleiding. Een van hen verwoordde het als volgt: “Concrete en actuele onderwerpen vanuit de praktijk met praktijkgerelateerde sprekers. De basisopleiding geeft een korte, bondige doorkijk in het integraal organiseren van de workplace.” Een ander: “Sterke inhoud van de sprekers met ijzersterke tools die door de opleiding heen transparant worden. Breed toepasbaar in het kennisdelen met en tussen HR/ FM/ IT!”

De deelnemers kregen na afloop een certificaat van deelname aan de Basisopleiding Workplace manager, niveau 1. In de toekomst vinden er op vervolgniveaus verdiepingen plaats. Daarbij staat echter altijd de unieke integrale visie van de WorkPlace Academy centraal.

Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen voor de tweede editie van de Basiopleiding workplace manager niveau 1, die op 3 juni van start gaat, alweer binnen. Voor informatie en inschrijven click hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven