CNV vreest burn-outpandemie

CNV vreest burn-outpandemie

Na de coronapandemie dreigt een burn-outpandemie. Dat blijkt uit recent CNV-onderzoek onder 2600 leden. Daarom roept de vakbond werkgevers én werknemers op om alert te zijn.

Het onderzoek laat enkele alarmerende cijfers zien, die bovendien een stijgende trend laten zien ten opzichte van een vergelijkbaar onderzoek in oktober 2020:

-        36% van de werkenden kampt met steeds meer werkstress (eerst 29%)

-        Bij 31% nemen de spanningen op de werkvloer toe (eerst 20%)

-        21% van de mensen zit tegen een burn-out aan (eerst 10%)

Volgens, CNV-voorzitter Piet Fortuin hakt de coronacrisis er bij veel werkenden psychisch stevig in. “De emmer dreigt bij miljoenen mensen over te lopen. Over alle sectoren heen kampt een toenemend aantal mensen met werkstress, zowel in de publieke als de private sector. Een situatie die steeds nijpender wordt. Het is wat ons betreft vijf voor twaalf.”

Het CNV roept werkgevers én werknemers op om alert te zijn. “Niemand heeft er iets aan als we straks allemaal gevaccineerd zijn, maar mentaal volledig uitgeput. Dan hebben we een nieuwe pandemie van burn-outs. We roepen werkgevers en werknemer op om met elkaar in gesprek te blijven. Zorg voor elkaar te dragen en gezond te blijven.”

Het CNV roept daarnaast op om speciale aandacht voor thuiswerkers te bieden. 60% van de thuiswerkers voelt zich eenzamer dan in 2020. Fortuin: “‘Maar ook de vijf miljoen mensen die niet thuis kunnen werken verdienen aandacht. Zij staan onder hoge druk al een jaar lang in de frontlinie. Aandacht voor deze problematiek blijft nodig.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven