Innovaties brengen klimaatdoelstellingen versneld dichterbij

Smart WorkPlace partner CFP Green Buildings hield onlangs de tiende Innovatiedag. De titel was ditmaal ‘Innovatie Dragons’ Den’. Hieronder een overzicht van de tien innovaties die gepitcht werden.

The Urban Jungle Project. Pitcher: Daan Grasveld.

https://www.theurbanjungleproject.com/

Een innovatie waarmee de mogelijkheid ontstaat om op bestaande daken boomlandschappen te realiseren. Dit wordt mogelijk door de toepassing van de Boomveer; ontwikkeld door Stef Janssen (innovator), Toon Ebben (directeur boomkwekerij Ebben) en Maarten Grasveld (Landschapsarchitect). 

Fieldfactors. Pitcher: Kieran Dartée.

https://fieldfactors.com/

Field Factors levert waterzuivering-systemen voor stedelijke opgaven. Met speciale aandacht voor ruimtelijke kwaliteit. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Bluebloqs-technologie.

CircuWall. Pitcher: Walter de Groot.

https://circuwall.nl/

CircuWall is een compleet nieuw en zeer duurzaam systeem voor binnenwandafwerkingen. Het betreft een arbeidsgang besparend kant- en klaar, in kleur of print naar keuze, afgewerkte glasweefsel/glasvlies of (gerecycled) papierbehang welke verlijmd wordt met een losmaakbare lijm.

NatureConnect by Signify. Pitcher: Lisan Crommentuin.

https://www.signify.com/global/innovation/natureconnect

NatureConnect is ontwikkeld op basis van beproefde principes van Biophilic Design, waarbij elementen uit de natuur in de binnenruimte worden gebruikt om een  inspirerende omgeving te creëren die de betrokkenheid van medewerkers stimuleert.

FiberUnlimited. Pitcher: Steven Bleker.

https://www.fiberunlimited.com/

Een nieuwe generatie inpandige netwerken op basis van Polymer Optical Fiber. De optische (LED) technologie biedt een onbeperkt krachtige én betrouwbare internetverbinding. Altijd en overal, via het netwerk én via WiFi. 

MBRC the Ocean Foundation. Pitcher: Immelie Fehmers.

https://www.mbrctheocean.com/nl/

Met het plastic dat wordt opgeruimd – zoals visnetten en PET-flessen – worden de garens gemaakt die worden gebruikt voor de producten: bracelets, shackles, necklaces, bags, clothing, keychains, gift cards en specials.

Circ Energy. Pitcher: René Schers.

https://circ.energy/

Met de Biodigester wil Circ een mogelijkheid bieden om lokaal en kleinschalig bioafval om te zetten naar groene energie. De BioDigester is zelflerend op basis van artificial intelligence: hij meet en verbetert continu de prestatie. Ook deelt hij data met andere installaties om de prestaties te verbeteren.

CONVERGE. Pitch: Bert van Dorp.

Door met behulp van batterijen warmte op te slaan als het over is en die te gebruiken wanneer het nodig is, worden gebouwen een thermische accu. De opslag gebeurt in een PCM Klimaatplafond of PCM Klimaatvloer.

Smartvatten. Pitch: Raymond Tieman.

https://smartvatten.com/nl/

Waterbesparing door middel van vier diensten: telemonitoring, waterbesparing, integraties en een strategie voor efficiënt watergebruik. Bij telemonitoring volgt de klant het waterverbruik in realtime op al zijn locaties in zijn portfolio en ontvangt hij waarschuwingen voor lekkages.

CFP Green Buildings. Pitcher: Bas Kraaijeveld.

https://cfp.nl/

De Planetary Boundaries zijn een wetenschappelijk concept, waarin de negen grenzen van onze planeet zijn vastgesteld. Het gaat om klimaatverandering, verzuring van de oceanen, uitputting van de ozonlaag, biochemische kringloop, fosforcyclus, verbruik wereldwijd van zoetwater, verandering in landgebruik, verlies van biodiversiteit, aerosol in de atmosfeer en chemische vervuiling.

Click hier voor de video met de tweede vijf presentaties.

Lees hier het verslag over de Innovatiedag van Marvin van Kempen van Duurzaam Gebouwd.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven