Op de Stip nieuwe videoreeks van Smart WorkPlace over innovatieve partners

Partners van Smart WorkPlace vertellen over hun dromen en idealen. In Op de Stip gaat Smart WorkPlace op bezoek bij innovatieve Workplace Managers. In de eerste aflevering komen Sweco en TRIBOO aan het woord.

Kitty Sluisman, facility manager bij Sweco, is samen met Marc van der Heijden van TRIBOO de eerste gast van Op de Stip. Kitty en Marc vertellen gepassioneerd over de circulair ingerichte werkomgeving bij Sweco – een interview over kansen en ambities.

Sweco heeft de doelstelling om in 2035 CO2-neutraal en 100% circulair te zijn wat betreft haar interne bedrijfsvoering. En daar werken ze hard aan, iedere afdeling op zijn of haar eigen gebied. Binnen de afdeling facilitair resulteert dat in mooie en uitdagende projecten. Voorbeelden zijn: verduurzaming van het wagenpark, circulaire inkoop, verduurzamen van huisvesting en werkomgeving.

Kitty Sluisman vertelt waarom het bedrijf hiervoor gekozen heeft: “Wij willen de mensen die bij Sweco werken en de klanten die dagelijks ons gebouw betreden een spraakmakende omgeving bieden die hen uitdaagt anders te kijken naar alledaagse dingen. De circulaire producten van TRIBOO passen hierbij perfect.”

Marc van der Heijden stelt in Op de Stip dat “het mooiste product een mislukt product is”. Hij vertelt hoe de fraaie circulaire bloempot voortkwam uit een aanvankelijke mislukking: “Kitty adviseerde ons daarom om de ‘mislukking’ als leerpot in ons assortiment op te nemen. Hij staat nu zelfs bij Sweco bij de entree als illustratie van het motto ‘leren is fouten maken’!”

TRIBOO en Sweco hebben de handen ineengeslagen om als waardeketen verantwoordelijkheid te nemen voor grondstoffen van hoge kwaliteit. Als de producten niet meer nodig zijn bij Sweco gaat TRIBOO het volume wegen en betaalt het Sweco de grondstofwaarde per kilo terug. Dit kan omdat TRIBOO als producent de grondstof kan hergebruiken in de fabriek van TRIBOO. Vervolgens vindt het de weg naar een nieuwe afnemer. Op deze manier wil TRIBOO aantonen dat afval niet bestaat.

De eerste aflevering van Op de Stip is te zien op het YouTube kanaal van SWP.

Ook interesse om te vertellen over je droom en ambitie over de werkomgeving? Neem contact op met redactie@smartwp.nl.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven