Meerjarig onderzoek naar impact van nieuwe werkomgeving

Meerjarig onderzoek naar impact van nieuwe werkomgeving

Verbeteren de samenwerking, leefkracht en het werkklimaat in en door een nieuwe werkomgeving? Dat liet zorgverzekeraar Menzis vier jaar lang onderzoeken. Over de uitkomsten van dit onderzoek is een whitepaper gemaakt.

Aanleiding voor onderzoek en whitepaper was de transformatie vanaf 2016 van de Menzis-kantoorpanden in Enschede, Groningen en Wageningen tot moderne, dynamische werkomgevingen. Daarbij werd de werkomgeving direct gekoppeld aan strategische organisatiedoelen: verbeteren van de samenwerking, versterken van leefkracht en meer flexibiliteit.

Bijzonder aan het onderzoek is de integrale, systematische en meerjarige opzet, gebaseerd op de evidence-based design benadering.

In de whitepaper 'De impact van een nieuwe werkomgeving bij Menzis' worden eerst de aanleiding, onderzoeksopzet en planning van het onderzoeksproject beschreven. Vervolgens worden de transformatie van de fysieke werkomgeving en belangrijkste effecten op mens en organisatie toegelicht. In de slotbeschouwing wordt tenslotte teruggekeken naar de doelstellingen, en vooruitgekeken naar de toekomst.

Het onderzoek werd in opdracht van Menzis uitgevoerd in een samenwerkingsverband van: Hanzehogeschool Groningen, IWP Healthy Workplace, D-DOCK en Vital WorkSpace.

Download hier de whitepaper ‘De impact van een nieuwe werkomgeving bij Menzis’. Meer whitepapers vindt u hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven