Binnenklimaattechniek maakt officiële start als stichting

Binnenklimaattechniek maakt officiële start als stichting

De Stichting Binnenklimaattechniek is officieel opgericht. Doel is om de gefragmenteerde technische kennis en informatie die nodig is voor het realiseren van een gezond binnenklimaat online te bundelen.

De Stichting heeft drie bestuursleden: Remi Hompe, directeur Binnenklimaat Nederland, John Lens, directeur TVVL en Wietse Walinga, directeur Smart WorkPlace.

Binnenklimaattechniek en de bijbehorende website biedt professionals in de utiliteitssector alle benodigde hulpmiddelen om op duurzame wijze gezonde gebouwen tot stand te brengen. Door deze bundeling ontstaat hét kennisplatform voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van binnenklimaatinstallaties. Een gezond binnenklimaat gaat over licht, geluid, ventilatie en klimaat. Deze vier aspecten moeten voor de gebruiker optimaal zijn, willen we het binnen als prettig ervaren. Bovendien zijn goed onderhouden en ingeregelde installaties noodzakelijk om het comfort én de gezondheid van eindgebruikers blijvend te garanderen.

Prestaties waarborgen

Voor al deze onderwerpen biedt Binnenklimaattechniek tools en informatie; kennis die de professional kan gebruiken om de prestaties van klimaatinstallaties te waarborgen. Zo bevat het kennisplatform handige publicaties, instrumenten, checklists en kwaliteitstandaarden, waaronder de nieuwe update van het Programma van Eisen Gezonde Kantoren. Ook is het platform de centrale vraagbaak voor alle professionals in de utiliteitssector; ontwerpers, vastgoedbeheerders, woningcorporaties, adviseurs, onderhoudstechnici, facilitair managers, toezichthouders en vertegenwoordigers van de overheid kunnen hier met hun informatiebehoefte terecht.

Volgende stap in samenwerking

“Als stichting zetten we een volgende stap. We willen meer zijn dan enkel een website. We breiden uit naar een écht platform, waarop meer partijen kunnen aanhaken, kennis kunnen ontwikkelen, webinars organiseren en opleidingen verzorgen.” zegt Remi Hompe. John Lens vult aan: “Er is meer en meer aandacht voor ventilatie en gezondheid in gebouwen. Om hier maximaal in te faciliteren bundelen Binnenklimaat Nederland, Smart Workplace en TVVL hun kennis en tools. Een unieke samenwerking met als doel om iedereen die hier mee bezig gaat te faciliteren vanuit één platform”.   “Een gezond binnenklimaat is een recht voor iedereen waar we de komende jaren flink mee aan de slag moeten. De stichting zal hier de komende jaren een grote bijdrage aan leveren in bewustwording, kennisdeling en tooling”, aldus Wietse Walinga.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven