Maintenance House vormt facilitair fundament voor Hard Services van ASML

Maintenance House vormt facilitair fundament voor Hard Services van ASML

Een gemeenschappelijk maintenance team met naast Smart WorkPlace partners Heijmans en Strukton Worksphere EQUANS en de Antea Group gaat een duurzame samenwerking aan met ASML.

De duurzame samenwerking is aangegaan met ASML voor het integrale onderhoud en beheer van de meeste Nederlandse faciliteiten van de chipmachinefabrikant. De samenwerking is voor vijf jaar met de mogelijkheid tot jaarlijkse verlenging. 

Een voorbeeld in toekomstbestendig Asset Management: het multi-suppliermodel

Het Maintenance House bestaat uit drie Hard Services Providers (EQUANS, Heijmans en Strukton Worksphere) en een Tactical Maintenance Provider (Antea Group) die nauw samenwerken. Het doel van het Maintenance House is om samen de businesscontinuïteit van ASML te waarborgen en een werkomgeving te creëren waarin medewerkers excelleren. Voor nu en in de toekomst. Dit wordt gewaarborgd via een multi-suppliermodel. Onder één dak werken meerdere leveranciers met een breed scala aan expertise samen in en aan de gebouwen en assets van ASML. Deze benadering creëert meer ruimte en gelegenheid voor de optimalisatie van de dienstverlening. Daarnaast zorgt het voor meer flexibiliteit door het vergroten van de schaalbaarheid en capaciteit van de services. Zo blijft ASML meebewegen en voorbereid op de wijzigingen en omvang van hun klant. Tot slot geeft dit multi-suppliermodel een impuls aan innovatie en (product)ontwikkeling, waarbij meerwaarde wordt gecreërd door het delen van kennis en het gezamenlijk doorontwikkelen van oplossingen.

Innovatieve aanpak en toekomstbestendig Asset Management

De productie van steeds geavanceerdere lithografiesystemen stelt uitdagende eisen aan de faciliteiten van ASML  Deze eisen komen enerzijds voort uit de productie van de lithografiesystemen en anderzijds vanuit de doelen die ASML heeft ten aanzien van duurzaamheid, bedrijfscontinuïteit en innovatie. Daarom is een bewezen ‘track-record’ ten aanzien van Asset Management een belangrijk selectiecriterium geweest. 

Dankzij de kennis en ervaring van de geselecteerde partijen heeft ASML de overtuiging het assetmanagement van de ASML-faciliteiten naar Excellent Standards te brengen waarbij het integraal Asset Management ASML en het Maintenance House een leidend voorbeeld worden. 

  

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven