Smart WorkPlace finisht als derde tijdens Green Building Regatta

Smart WorkPlace finisht als derde tijdens Green Building Regatta

Na een onderbreking van een jaar werd vrijdag 17 september weer de Green Building Regatta gehouden. Smart WorkPlace behaalde met de Gotcha2 een prachtige derde plek.

Maar liefst 17 teams met 21 boten hadden zich ingeschreven om mee te dingen naar de felbegeerde bokaal van de Green Buildings Regatta in Marina Muiderzand. Na een warm welkom van Bram Adema van CFP Green Buildings, gingen 250 deelnemers in de ochtend het water op voor de practice race om de laatste routines te perfectioneren.

Na de oefenrace werden de deelnemers ontvangen door olympisch zeilster Marit Bouwmeester. Net voor de race gaf ze nog een aantal cruciale tips prijs aan de deelnemers: "Er is vandaag weinig wind, maar als je het handig speelt kun je er je voordeel mee doen. Zorg dat je snel start, want dat is al 80%. En als je dan vooraan vaart, geef je de rest vuile wind. Dan ben je winning!"

Dat had Olivier Verhaar, de ervaren schipper van de Gotcha2, goed begrepen. Snel wendde de Gotcha2 door het water, ging diverse malen overstag en wist geregeld vooraan te varen. Daarbij had hij een prachtig team aan boord met Marten Middendorp van Republiq, Willem Adriaanssen van HEVO, Kor Foekens van Oxycom, Jeroen Posthumus van Ionair, Daniël van der Kolk van Workplace Academy en Dirk van Gemert, Wietse Walinga en Wim Kooyman van Smart WorkPlace.

Smart WorkPlace finisht als derde tijdens Green Building Regatta

Sport NL Groen kwam na twee zinderende races met de boot Xanadu als wedstrijdwinnaar uit de bus. Op de tweede plaats eindigde VFM met boot Exabyte.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven