Hoe staat het met het welzijn van werknemers?

Hoe meet je welzijn en hoe staat het met het welzijn van werknemers binnen de verschillende economische sectoren? Dat kwam aan de orde op 27 september tijdens de Welzijnsmonitor.

Hoe meet je welzijn en hoe staat het met het welzijn van werknemers binnen de verschillende economische sectoren? Kunnen ondernemers met alle kopzorgen vandaag de dag hierop sturen of zet je jezelf zo buitenspel ten opzichte van de concurrent? Zijn er lessen van de pandemie die wij straks niet moeten vergeten? Tijdens het programma de Welzijnsmonitor van 27 september hoorde je de in’s en out’s van de Sectorale Welzijnsmonitor. Samen met ondernemers en experts werden de resultaten van 2020 besproken en inzichten vertaald naar de praktijk.

De Sectorale Welzijnsmonitor 2020

De Sectorale Welzijnsmonitor 2020 van ABN AMRO verscheen begin juli 2021. De monitor, die voor het eerst werd uitgebracht, bestaat uit zeven categorieën: werkprivébalans, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, economie, gelijke kansen, veiligheid en klimaat. De monitor concludeerde dat in alle bedrijfssectoren het welzijn van de werknemers tijdens de lockdown fors is toegenomen.  De Sectorale Welzijnsmonitor 2020 deed ook vier aanbevelingen:

1. Kijk verder dan alleen groei

2. Wie veranderen wil, spreekt mensen aan op dat wat dicht bij hen ligt

3. Bied lager opgeleiden vaker een opleiding aan

4. Leer van de positieve effecten van de crisis

De Welzijnsmonitor van 27 september

De Welzijnsmonitor van 27 september duurde van 16.00 tot 17.00 uur en was georganiseerd door Circl, een circulair platform op de Amsterdamse Zuidas waar de benodigde krachten uit de samenleving, business en finance samen in beweging komen voor een duurzame wereld. Moderator was Franka Rolvink Couzy, Head of Sector Research ABN AMRO. Aan het programma werkten onder andere mee:

  • Roy Budjhawan, Head of Impact bij Vebego.
  • Michel Scholte, Directeur en co-founder True Price & impact Institute, Minister van de nieuwe economie.
  • Albert Jan Vos, Algemeen directeur bij Luxor Cinemas NL.
  • Nora Neuteboom, Senior Econoom Nederland bij het Economisch Bureau van ABN AMRO.
  • Sonny Duijn, Sectoreconoom Thema’s bij ABN AMRO Bank.
  • Han Mesters, Sector Banker Zakelijke Dienstverlening ABN AMRO.

 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven