Stoptober in bedrijven weer van start

Op 1 oktober start Stoptober waarin mensen besluiten 28 dagen niet te roken. Door samen als bedrijf 28 dagen te stoppen vergroot je de kans op succes en versterk je ook de band tussen collega’s onderling. 

Stoptober is een initiatief van KWF, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

Met Stoptober willen de initiatiefnemers een belangrijke en succesvolle eerste aanzet geven naar een gezondere, vitalere en rookvrije organisatie. In de afgelopen zeven jaar hebben al meer dan 350.000 mensen samen met de initiatiefnemers een succesvolle stoppoging ondernomen.

Volgens de initiatiefnemers is het juist dit jaar extra belangrijk om te stoppen omdat in 2022 er in geen enkel bedrijf meer gerookt mag worden.

Waarom 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat je aan 28 dagen genoeg hebt om de positieve effecten van stoppen met roken te ervaren en heb je de meeste ontwenningsverschijnselen wel achter de rug. 28 dagen is ook een kritische grens want als het je lukt om vier weken niet te roken, heb je vijf keer meer kans om het ook daarna vol te houden.

Via de website https://bedrijven.stoptober.nl/ is allerlei informatie te vinden over het binnen een organisatie stoppen met roken.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven