Willen huurders betalen voor een gezondere kantooromgeving?

Willen huurders betalen voor een gezondere kantooromgeving?

Decisionmakers die beslissen waar hun organisatie ruimte gaat huren zijn bereid om te betalen voor een gezondere kantooromgeving. Dat suggereert een studie met Smart WorkPlace expert Rianne Appel als co-auteur.

Uit de studie komt naar voren dat afhankelijk van het bestaande kwaliteitsniveau van een kantoor huurders bereid bleken tot wel 25% hogere huurtarieven te accepteren. De resultaten suggereren dat thermisch comfort, geluid & akoestiek, en voorzieningen relatief van groot belang zijn bij het maken van de keuze voor een gezondere kantoorwerkplek. De uitkomsten sluiten goed aan bij eerdere studies. De onderzoekers vonden het verrassend dat blootstelling aan licht geen rol bleek te spelen in de kantoorkeuzes bij deze beslissers, terwijl studies de relevantie van (dag)licht voor de gezondheid van werknemers wel hebben aangetoond.

De studie, waaraan naast Rianne Appel ook Wietse Buskermolen, Astrid Kemperman, Theo Arentze en Vincent van den Putten meeschreven, verscheen in Real Estate Research Quarterly het blad van de Vereniging van Onroerend Goed Onderzoekers Nederland (VOGON). In de uitgave wordt in diverse artikelen diep ingegaan op gezondheid en de gebouwde omgeving. De studie is gebaseerd op het afstudeerrapport van Wietse Buskermolen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven