Wisse Stenchlak start als Associate Partner bij enbiun

3 min

 

Wisse Stenchlak start als Associate Partner bij enbiun

Wisse Stenchlak start op 1 november bij enbiun. Daarmee investeert enbiun, ontwikkelaar van food brands, hospitality- en cateringconcepten met een ‘people-centric’-benadering, in de toekomst.

Bij enbiun, opgericht in 2002, werken conceptontwikkelaars, hospitality-specialisten, interieurarchitecten, branding-specialisten, foodies, projectmanagers en ondernemers, een mix van professionals die dagelijks met hart en ziel projecten verrijken. Het team creëert visies met samenhangende en geïntegreerde oplossingen en concepten voor de horeca, retail, vastgoed en werkomgeving. Dit doen zij altijd op basis van werkende business modellen gevoed vanuit consumentengedrag. Een divers team met één gemeenschappelijke drijfveer: de passie voor food & hospitality. Enbiun werkt onder andere voor snel groeiende internationale bedrijven, corporates, leisure ondernemingen, MKB’ers, vastgoedontwikkelaars en investeerders.

Wisse Stenchlak vervulde in het verleden diverse rollen in Facility Management en Vastgoed op het snijvlak van commercie, innovatie, business development en advies. Na zijn studie Facility Management werkte hij in verschillende functies bij onder meer ArrangeGroup, ISS, HEYDAY en als zelfstandig ondernemer. Daarnaast is hij regelmatig spreker op events en publiceert hij over diverse thema’s.

In zijn rol als Associate Partner bij enbiun is zijn voornaamste doel om de groei van de creatieve studio te realiseren waarbij opgedane inhoudelijke kennis en ervaring actief worden toegepast in de projecten waar hij een rol in neemt. Het is de bedoeling dat Wisse binnen korte tijd, naast de huidige partners/ondernemers Jan Willem van de Sande en Maurits Tofohr, als partner/mede-ondernemer zal fungeren.

Jan Willem van de Sande, partner bij enbiun over de komst van Wisse Stenchlak: “Wisse en enbiun gaan al ‘way back’ van in de tijd dat we nog met ons bureau in Amersfoort gevestigd waren. We spraken toen ook al over mogelijke samenwerking. Wisse is met zijn kennis, enorme netwerk en persoonlijkheid een prachtige uitbreiding van ons team. Met enbiun gaan we de komende tijd een bijzondere periode in (waarover later meer), met de komst van Wisse gaan we deze ambities zeker waarmaken”.

Wisse Stenchlak over zijn komst naar enbiun: “Bij enbiun ga ik invulling geven aan mijn wens om vanuit een creatieve studio ondernemend in de gebouwde omgeving van waarde te zijn voor opdrachtgevers. Daarbij komt mijn intrinsieke passie voor food & hospitality goed van pas. Enbiun heb ik circa 11 jaar geleden leren kennen en sindsdien bleven wij elkaar op vele manieren opzoeken. Ik kijk met bewondering naar de projecten waar de studio bij betrokken is. Ik heb enbiun leren kennen als een creatieve onderneming met karakteristieke collega’s die esthetiek ademen en niet schromen om eigenwijs en kritisch te blijven op de status quo. Echt een onderneming naar mijn hart én perfect aansluitend bij mijn persoonlijke karakter en de gewenste vervolgstap in mijn loopbaan. Naast de activiteiten van de studio krijg ik positieve energie van de sterke ondernemersmentaliteit in het bedrijf met succesvolle initiatieven zoals Join Program, een platform based duurzaam en gezond catering concept. Ik ben HEYDAY en de gelieerde ondernemingen binnen ADG Dienstengroep dankbaar voor de leerzame en enthousiaste samenwerking, in verschillende vormen, de afgelopen 4,5 jaar. Ik heb veel zin om vanaf november het enbiun team te versterken en met passie te bouwen aan de toekomst van het bedrijf, haar mensen en (nieuwe) klanten!”

Delen:

Meer nieuws

Sta jij midden in de verandering van jouw werkomgeving?

Sta jij midden in de verandering van jouw werkomgeving?

vrijdag 5 december

Als je van één ding zeker kunt zijn, dan is het wel dat workplace management altijd in beweging is. IT, HR ...

Lees meer

Moderne teams hebben een ontworpen fundament nodig

Moderne teams hebben een ontworpen fundament nodig

donderdag 4 december

Samenwerking is altijd een beetje een mysterie geweest. Iedereen voelde dat het belangrijk was, maar bijna niemand wist ...

Lees meer

Van heet en benauwd naar favoriet lokaal

Van heet en benauwd naar favoriet lokaal

woensdag 3 december

Met een gezond binnenklimaat werken docenten prettiger en leren kinderen beter. Op de Montessorischool in Capelle aan den ...

Lees meer

“Maak de ontmoeting tussen collega’s waardevol”

“Maak de ontmoeting tussen collega’s waardevol”

woensdag 3 december

In Nederland werkt 83 procent gemiddeld één dag per week vanuit huis. Het onderzoek ‘Werkwereld 2025 ...

Lees meer

Contractmanagement als onmisbare ruggengraat

Contractmanagement als onmisbare ruggengraat

dinsdag 2 december

Het nieuwe rapport Markt in Kaart: Perspectieven uit de cateringbranche laat je zien hoe de wereld van cateringcontractmanagement ...

Lees meer

Lees het nieuwe SWP Magazine (#15)

Lees het nieuwe SWP Magazine (#15)

dinsdag 2 december

In het nieuwe SWP Magazine (#15) lees je onder andere een groot interview met ISS WorkPlace Manager of the Year Annemarie ...

Lees meer

Efficiënt vergaderen: ontdek hoe AI en technologie tijd besparen

Efficiënt vergaderen: ontdek hoe AI en technologie tijd ...

dinsdag 2 december

Met de opkomst van AI, geavanceerde vergader- en samenwerkingstools zoals Microsoft Teams en Yealink én strengere ...

Lees meer

Goed accommodatiebeleid begint bij integrale benadering

Goed accommodatiebeleid begint bij integrale benadering

dinsdag 2 december

In veel gemeenten zijn door de jaren heen situaties ontstaan waarin maatschappelijk vastgoed niet meer aansluit op de actuele ...

Lees meer

Winnaars van de CSRD Awards zijn bekend

Winnaars van de CSRD Awards zijn bekend

vrijdag 28 november

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de CSRD Awards riep de jury Koninklijke Heijmans N.V. uit tot winnaar in de categorie ...

Lees meer

AVEX finalist Inavation Sustainability Award

AVEX finalist Inavation Sustainability Award

donderdag 27 november

AVEX is geselecteerd als finalist voor de Inavation Sustainability Award 2026 met de duurzame en innovatieve BRIX zero AV-oplossing.

Lees meer

Markt in Kaart: Perspectieven uit de cateringbranche

Markt in Kaart: Perspectieven uit de cateringbranche

donderdag 27 november

De wereld van cateringcontractmanagement verandert razendsnel: stijgende kosten, veranderende gebruikersbehoeften en maatschappelijke ...

Lees meer

Integrale rol zorgt voor succesvol project

Integrale rol zorgt voor succesvol project

donderdag 27 november

Een kennisbijeenkomst bij Baanbrekers in Waalwijk laat je zien hoe een integrale rol, van scenario-onderzoek tot realisatie, ...

Lees meer

Sodexo en CSU samen aan de slag op Brainport Industries Campus

Sodexo en CSU samen aan de slag op Brainport Industries Campus

dinsdag 25 november

Binnen de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven heeft Sodexo, als hoofdaannemer van de facilitaire ...

Lees meer

Whitepaper: Slimmer werken in een hybride kantoor

Whitepaper: Slimmer werken in een hybride kantoor

dinsdag 25 november

Benieuwd hoe je in kunt spelen op functieveranderingen van kantoren door hybride werken? De whitepaper ‘De werkplek ...

Lees meer

Rapport: Laat IT-leiders echt innoveren

Rapport: Laat IT-leiders echt innoveren

maandag 24 november

Hoe geef je IT-leiders de ruimte om écht te innoveren, en niet meer alleen te focussen op probleemoplossing? Daarvoor ...

Lees meer

Ontdek een toekomstbestendige leeromgeving

Ontdek een toekomstbestendige leeromgeving

donderdag 20 november

Benieuwd hoe een toekomstbestendige leeromgeving tot stand komt en welke uitdagingen er dan op je afkomen? Jij kunt de grootste ...

Lees meer

Het kantoor als kloppend hart van je organisatie 

Het kantoor als kloppend hart van je organisatie 

donderdag 20 november

Hybride werken mag dan de nieuwe norm zijn, het kantoor blijft het kloppend hart van iedere organisatie. Dat is de belangrijkste ...

Lees meer

<span>Praktische gids ‘Inkopen van natuurinclusieve catering’</span><span> </span>

Praktische gids ‘Inkopen van natuurinclusieve catering’ 

woensdag 19 november

De Tuin van Holland heeft op 17 november een praktische gids gepubliceerd die publieke inkopers op weg helpt naar natuurinclusieve ...

Lees meer

<span>Draaijer Group en HEYDAY samen verder als Draaijer Heyday</span>

Draaijer Group en HEYDAY samen verder als Draaijer Heyday

woensdag 19 november

Draaijer Group en HEYDAY bundelen kracht in één ecosysteem voor de volledige levenscyclus van de werkomgeving.

Lees meer

Blog: Balance@Work

Blog: Balance@Work

dinsdag 18 november

Wanneer op 20 en 21 mei 2026 in de Jaarbeurs in Utrecht de 5e editie van de WorkPlace Xperience wordt gehouden is het ruim ...

Lees meer

Terug naar boven