Vierde SWP Talks over gezond binnenklimaat

Vierde SWP Talks over gezond binnenklimaat

Wat is een gezond binnenklimaat en hoe creëer je dat? Daarover gaat de vierde SWP Talks waarin Wietse Walinga van SWP praat met Lisan Crommentuijn en Tako Werts.

De vierde SWP Talks is te beluisteren via SpotifySoundcloud en Springcast. In SWP Talks praten experts over duurzaamheid en gezondheid in de werkomgeving en hoe dit bijdraagt aan het human capital van organisaties.

Tako Werts is adviseur duurzame en gezonde gebouwen van W4Y adviseurs. Hij verstaat onder een gezond binnenklimaat: “Alle parameters daarbij betrekken en ze op een objectieve manier in kaart brengen volgens normen die door iedereen omarmd worden. Onder parameters versta ik dan onder meer CO2, fijnstof, luchtvochtigheid en temperatuur. Daarnaast vind ik bij gezond binnenklimaat belangrijk hoe de eindgebruiker het definieert.” Lisan Crommentuijn, business development manager NatureConnect bij Signify, voegt daaraan toe: “Het gaat ook om de behoefte van de eindgebruiker. Want bij bijvoorbeeld lucht, licht en temperatuur heeft iedereen zijn persoonlijke voorkeur. We weten bovendien dat het hebben van persoonlijke controle daarover bijdraagt aan een goede beleving van en tevredenheid over die aspecten. Overigens blijkt uit onderzoek ook dat de eindgebruiker vaak niet zelf weet wat hij wil en wat goed en gezond is. Hij is zich er niet van bewust en denkt er dus niet over na.” Werts vindt het belangrijk dat werkgevers het belang van een gezond binnenklimaat gaan omarmen en dat ze gaan kijken welke aspecten daarbij horen.

In de podcast gaan Crommentuijn en Werts ook in op de vraag waar en hoe een workplace manager vervolgens moet beginnen als hij met een gezond binnenklimaat aan de gang gaat.

Nieuwsgierig naar de hele podcast? Beluister hem dan direct hieronder.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven