Praktijkrichtlijn voor circulair ontwerp kantoor- en leeromgeving gepubliceerd

Praktijkrichtlijn voor circulair ontwerp kantoor- en leeromgeving gepubliceerd

Hoe kun je tot een circulair ontwerp komen voor ruimten binnen kantoren en schoolgebouwen? Dat staat in de NPR 8313-2, de Praktijkrichtlijn voor circulair ontwerp kantoor- en leeromgeving van het NEN.

De NPR 8313-2 geeft handreikingen om een circulaire inrichting te realiseren van administratieve ruimten, kantoren en leeromgevingen. Het doel is om te verduidelijken wat een circulair ontwerp is en hoe een circulair ontwerp kan worden bereikt door het toepassen van verschillende ontwerpstrategieën.

De NPR 8313-reeks, Circulaire kantoor- en leeromgeving, bestaat uit:

In deze praktijkrichtlijn betekent ‘inrichten’ ruimten binnen kantoren en schoolgebouwen geschikt maken voor ontmoeten, overleggen, presenteren, pauzeren en (beeldscherm-)werkzaamheden verrichten. Hieronder valt onder andere het volgende meubilair: bureaus, bureaustoelen, vergadertafels, vergaderstoelen, banken en fauteuils, akoestische wanden en room-in-room-oplossingen, bijbehorende werkplekaccessoires en onderwijsmeubilair. Veel van de informatie in deze praktijkrichtlijn is ook toepasbaar voor het inrichten en gebruik van zogenoemde thuiswerkplekken.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven