Terugblik minisymposium Well-being@Work

Terugblik minisymposium Well-being@Work

Op 31 maart 2022 vond bij de HealthHub in Roden het minisymposium Well-being@Work plaats van Hanzehogeschool Groningen over duurzame inzetbaarheid, het belang ervan en de ervaringen van medewerkers.  

Vanuit het Platform Mentale gezondheid wordt er al drie jaar intensief samengewerkt en onderzocht wat de impact van verschillende interventies gericht op welzijn en duurzame inzetbaarheid met medewerkers doet. De dag startte met een inleiding van dagvoorzitter Klaske Veth en keynotespreker Michiel Kahmann van het UMCG.

In elf pitches werden vervolgens ervaringen van de bedrijven gedeeld. Onder het genot van een goed verzorgde lunch werden verschillende interventies, zoals de Digitafel (UMCG), Stressjammen door middel van VR-brillen en het vitaliteitsspel (Hanzehogeschool) live ervaren. Ook was er voldoende de mogelijkheid om te netwerken. De hele ochtend werd in beeld gebracht en samengevat door cartoonist Anne Stalinski van Draw Up.

De PowerPointpresentaties van keynote spreker Michiel Kahmann, Klaske Veth, en alle andere sprekers zijn hier te bekijken. 

Platform Mentale Gezondheid

Met het platform Mentale Gezondheid worden innovatieve interventies ingezet binnen grote bedrijven, en worden deze gemonitord om te kunnen bepalen in welke mate en op welke manier deze bijdragen aan mentale gezondheid van medewerkers. Hierbij staan dus verschillende soorten interventies centraal. Er is namelijk niet één oplossing om bijvoorbeeld werkstress tegen te gaan. Dat verschilt per doelgroep, en zelfs per persoon.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven