Smart WorkPlace brengt E-zine uit over hybride werken

Smart WorkPlace brengt E-zine uit over hybride werken

Hoe ziet hybride werken er nou precies uit, hoe organiseren mensen hun activiteiten en vooral waar? Daarover heeft Smart WorkPlace de E-zine Hybride werken uitgebracht.

In de E-zine vraagt Kim Vermeulen van HEVO zich in haar blog onder andere af hoe een organisatie bij het hybride werken van visie naar praktijk gaat. Hoe zorg je dat de medewerkers het concept gaan omarmen? En hoe voorkom je dat medewerkers weer in oude gewoontes terugvallen?

De E-zine besteedt ook aandacht aan het recent uitgebrachte de SER-advies ‘Hybride werken’. Daarin stelt de SER dat een goede balans tussen zeggenschap en maatwerk van groot belang is. De SER vindt dat werkgevers over voldoende mogelijkheden tot maatwerk moeten beschikken bij de invulling van hybride werken die past bij de organisatie. Ook stimuleert de SER het overleg tussen werkgever en werknemer om gezamenlijk tot afspraken hierover te komen. Daarnaast vindt de SER dat er een herijking van juridische kaders nodig is.

In de E-zine wordt ook teruggeblikt op twee Round Tables. Allereerst de Round Table die op de WorkPlace Xperience plaatsvond en waarbij de vraag centraal stond wat hybride werken betekent voor de werkomgeving van de toekomst. Een belangrijke conclusie van de deelnemers: “Het kantoor wordt een ecosysteem voor verschillende plekken.” In de tweede Round Table, die in januari 2022 werd gehouden, draaide het om het hybride werken bij gemeenten. Moderator Simone Leenders stelde tijdens de discussie: “Interessant vind ik de vraag hoe we de trechter kunnen omdraaien. Dus in plaats van kijken hoe we vanuit de dienstverlening zaken gaan aanbieden of spelregels opstellen starten met het ophalen van de vraag op een andere manier dan tot dusver.”

Daarnaast bevat de E-zine nog tal van andere lezenswaardige artikelen.

E-zine #8 Hybride werken kunt u hier lezen.

Wilt u de vorige zeven E-zines teruglezen? Dat kan via deze link in de Kennisbank van Smart WorkPlace.

Inmiddels zijn er negen edities van het magazine van Smart WorkPlace verschenen. Deze edities kunt u doorbladeren via deze link in de Kennisbank.

Wilt u voortaan altijd het E-zine ontvangen? Schrijf u dan hier in voor de SWP Nieuwsbrief. U ontvangt dan elke woensdag de SWP Nieuwsbrief en viermaal per jaar de E-zine.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven