Campus Bredase University of Applied Sciences officieel geopend

Met een feestweek van 18 tot en met 21 mei 2022 is twee jaar na de officieuze ingebruikname de campus van de Bredase University of Applied Sciences (BUas) officieel geopend.

De opening vond plaats met toespraken vol wijze levenslessen in het inspirerend hart van de university: de voormalige kloosterkapel op het campusterrein. De BUas-Campus bevindt zich net buiten het centrum van Breda. Het vele groen, de brede paden, sportveldjes, het monumentale klooster en de diverse smaakvol gerenoveerde gebouwen maken van de BUas-Campus een gezellige en uitnodigende plaats. De BUas-Campus heeft een mooie mix van oud en nieuw en daarmee een uitstraling die past bij een internationale, moderne onderwijsinstelling.

Architect Bert van Breugel heeft van zes onsamenhangende gebouwen één campus gemaakt. Het terrein is daarvoor behoorlijk op zijn kop gezet. Zo is de voormalige parkeerplaats een park geworden. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel zei bij de opening dat hij hoopt én verwacht dat deze fraaie en groene omgeving de studenten zal inspireren om de wereld a better place te maken. “Een vette baan en veel geld zijn niet belangrijk aan het einde van je leven. Wat heb je bijgedragen aan de wereld? Daar gaat het om.”

De officiële opening viel samen met het 55-jarig bestaan van BUas, dat destijds begon onder de naam Nederlandse Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme (NWIT). Directeur-bestuurder Jorrit Snijder  vertelde dat het de ambitie is om de komende jaren veel meer buitenlandse studenten naar BUas te halen. “Maar dit is alleen mogelijk als er voldoende huisvesting wordt gecreëerd. We moeten nu tot actie overgaan.” 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven