In drie stappen naar een circulaire en gezonde werkomgeving

In drie stappen naar een circulaire en gezonde werkomgeving

Hoe creëer je in drie stappen een circulaire en gezonde werkomgeving? Dat legt Pam van Wanrooij van PHI Factory uit tijdens het SWP Seminar ‘Circulariteit’ op 21 juni in BlueCity in Rotterdam.

Daarbij onderscheidt Pam drie stappen: van ambitie naar praktijk, van concept naar ontwerp en van implementatie naar activatie. Volgens Pam is dit hét moment om die circulaire en gezonde werkomgeving werkelijkheid te maken. “Een werkomgeving waarin je werknemers kunnen floreren, optimaal ondersteund worden en die ook nog eens een positieve bijdrage levert aan een duurzamere wereld. Wie wil dat nou niet? Met bovendien het groeiende besef dat er nu actie nodig is om verregaande klimaatconsequenties te voorkomen én niet te vergeten het belang van een gezonde werkomgeving voor productieve en vitale werknemers.”

Ze realiseert zich dat organisaties voor de vraag staan waar te beginnen. “Ze stellen zich vragen als ‘Hoe kan een circulaire en gezonde werkomgeving bijdragen aan de duurzaamheidsambities van jouw organisatie?’ en ‘Hoe vertaal je deze ambities dan vervolgens naar de praktijk?’. Ik neem ze daarom tijdens de presentatie mee hoe ze dit binnen hun organisatie kunnen toepassen. De innovatiepitches op het seminar laten mooi zien wat er al mogelijk is in de praktijk. Deze praktijkvoorbeelden zijn niet alleen inspirerend, maar dragen ook nog eens aantoonbaar bij aan de duurzaamheidsambities. CO2-reductie, minder materiaalgebruik en een verbeterd binnenklimaat.” Pam is daarom stellig: “De tijd van loze beloften is voorbij, meten is weten!”

Duurzame en gezonde concepten en producten zijn er genoeg, aldus Pam. “Maar alleen daarmee heb je nog geen toekomstbestendige werkomgeving gecreëerd. Hoe zorg je dat je medewerkers een positieve bijdrage gaan leveren en duurzaam gedrag gaan vertonen.  Menselijk gedrag is veelal bepalend voor echt duurzaam succes. Mensen zijn de grootste kracht voor verandering, maar hoe beweeg je ze in de juiste richting? Belangrijke vragen en daarom zullen we tijdens het seminar ook hier aandacht aan besteden.”

Nieuwsgierig geworden naar het seminar en de toelichting op de stappen van Pam naar een circulaire en gezonde werkomgeving? Schrijf je dan hier in.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven