Koop anders in en stel bij aanbesteding de juiste vragen!

Koop anders in en stel bij aanbesteding de juiste vragen!

Koop anders in en stel bij aanbesteding de juiste vragen! Dat was de centrale boodschap van Jack Stuifbergen (foto) en Roelof van der Kooi tijdens een SWP Talks op de WPX.   

Presentator Inge Diepman geeft aan het begin van de SWP Talks aan dat ze net als de zaal gegrepen wordt door de samenwerking en magie tussen Jack Stuifbergen en Roelof van der Kooij. En door de liefde waarmee Stuifbergen over zijn personeel praat, dat voor bijna 40 procent bestaat uit mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Vervolgens memoreert ze dat de dag van de SWP Talks – 30 maart – de geboortedag is van Vincent van Gogh en vraagt ze aan Van der Kooi welk advies Vincent van Gogh anno 2022 zou geven aan de workplace manager. En aan Jack Stuifbergen of Vincent van Gogh zou passen bij zijn bedrijf, dat in eerste instantie sociale impact verkoopt. Stuifbergen is duidelijk: “Iedereen verdient de kans om bij ons aan het werk te gaan. En iedereen past bij ons, dus ook Vincent. Hij zou een inspirator zijn en we zouden hem naar voren schuiven om zijn verhaal te vertellen.”

Daarna komt ze tot de kern van de boodschap van Stuifbergen en Van der Kooi: koop anders in en begin met een andere aanbesteding. Van der Kooi vertelt vervolgens wat Stuifbergen hem geleerd heeft over aanbesteding: “Hij heeft ons geleerd hoe we met de keten impact kunnen maken. Daarnaast helpt zijn enthousiasme. Bovendien blijft hij vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid ook ons aanspreken op onze verantwoordelijkheid. Waarna wij dat weer doen bij bedrijven waar we mee samenwerken.”

De juiste vraag die organisaties bij inkoop en aanbestedingen moeten stellen is volgens Stuifbergen: “Hoe denk je de meeste maatschappelijke impact te kunnen maken?” Daarna moet volgens Stuifbergen de koppeling worden gemaakt met de Sustainable Development Goals. “De inschrijver moet laten zien op welke SDG’s hij impact denkt te kunnen maken.”

Tijdens de WorkPlace Xperience zijn er dertien SWP Talks opgenomen na de presentaties op de mainstage. Het interview van Inge Diepman met Jack Stuifbergen en Roelof van der Kooi was de elfde in deze serie. De SWP Talks van de WorkPlace Xperience zijn te beluisteren via Spotify en Springcast. In SWP Talks praten experts over duurzaamheid en gezondheid in de werkomgeving en hoe dit bijdraagt aan het human capital van organisaties.

Nieuwsgierig naar de hele podcast? Beluister hem dan direct hieronder.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven